«Dante’s Inferno»-traileren USA ikke får se

EA støtte på sensurproblemer med sin Super Bowl-reklame, som oppfordret til å dra dit pepper'n gror.

3. februar 2010 10:52

Tidligere denne uken fikk Electronic Arts et nei fra CBS vedrørende en planlagt reklamesnutt for «Dante's Inferno» som skulle vises under Super Bowl-finalen.

Årsaken var ikke den mørke tonen eller eksplisitt slakting (som det for øvrig er mye av i spillet). Striden sto over oppfordringen på slutten av traileren, som også er spillets tagline: «Go to Hell».

PS: Se både den usensurerte og den sensurerte traileren fra nederst i saken.

FLERE FIKK REKLAMENEKT

Kontroversielt nok valgte CBS samtidig å godkjenne en reklamefilm fra en ytterliggående, konservativ anti-abortorganisasjon kalt Focus on Family, ifølge Hollywood Reporter.

En reklame for en datingnettside forbeholdt homofile - som blant annet viser to menn kysse - var også for sterk kost og led dermed samme skjebne som «Dante’s Inferno»-propagandaen.

Les også: Spill «Dante's Inferno»-demoen i dag.
Les også: Ta PSP'en med til helvete.

Nå har imidlertid EA fjernet «Go to Hell»­-oppfordringen og erstattet budskapet med det litt mer familievennlige og mindre provoserende «Hell Awaits».

Dermed er det nært forestående spillet godkjent for reklamepausene under det største, årlige idrettsarrangementet i USA – som går av stabelen natt til mandag 8. februar norsk tid.

PS: Er du sportsinteressert kan du i år følge sendingen på NRK, med Asbjørn Slettemark som Super Bowl-kommentator.

«Dantes’s Inferno» lanseres til PS3 og Xbox 360 torsdag 4. februar. En egen versjon kommer også til PSP.

Den usensurerte versjonen av traileren, som altså ble nektet av CBS:

Og traileren som CBS til slutt godkjente:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3