«Championship Manager» satser på Facebook

Fotballmanagerspillet med ny taktikk.

4. april 2011 09:59

Det kan virke som Square Enix har gitt opp kampen mot «Football Manager», det prisvinnende managerspillet som har vært markedslederen. Det har utvilsomt vært noe spesielt med forholdet mellom «Championship Manager» og «Football Manager».

For Sports Interactive startet som utviklerne bak «Championship Manager»-serien, men etter at de gikk over til SEGA i 2004 ble «Football Manager» den nye favoritten og bestselgeren.

- «Championship Manager» fortsetter å være en viktig serie for Square Enix, og vi er glade over å kunne lansere spillet til nye plattformer som smarttelefoner og nå Facebook, sier Phil Rogers, president og styreformann i Square Enix Europa.

Vi blir forespeilet en opplevelse som er skreddersydd for Facebook, men der funksjonene og dybden vi forbinder med «CM» vil være inntakt. Spillet vil bli tilgjengelig i «utvalgte deler av verden», skriver utgiveren i en pressemelding.

- Vi har funnet den perfekte partneren for dette initiativet gjennom Jolt/Gamestop, og ser frem til å jobbe sammen mot lanseringen av denne nye spillopplevelsen.

Hvordan dette samarbeidet med Jolt Online Gaming og butikkjeden Gamestop egentlig skal fungere i praksis, går ikke frem av pressemeldingen.

Høsten 2009 kunngjorde Square Enix at de måtte slanke staben radikalt hos Beautiful Game Studios i London som følge av manglende salgssuksess for «Championship Manager»-spillene til PC. Det siste spillet i serien som kom ut til PC, «CM 2010», eksperimenterte med en salgsmodell lik den Radiohead benyttet til sitt «In Rainbows»-album, altså «betal så mye du vil». I fjor høst kom det to «CM»-spill til iPhone, mens fremtiden for denne serien som et tradisjonelt PC-spill er høyst usikker.

På Facebook møter «Championship Manager» konkurranse av EAs «FIFA Superstars», managerspillet som ble lansert sommeren 2010 og er utviklet av «norske» PlayFish. Electronic Arts kjøpte Playfish for 275 millioner dollar høsten 2009.

Det nevnes ingen lanseringsdato eller ytterligere detaljer om det neste «Championship Manager» i pressemeldingen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3