CD Projekt-hackerne forsøker å auksjonere vekk «The Witcher 3»- og «Cyberpunk»-kildekoden

Og kildekoden til «GWENT» er nå lekket på nett.

11. februar 2021 15:00

(PressFire.no): Tidligere denne uka ble det klart at noen hadde brutt seg inn i datasystemene til spillutvikler CD Projekt Red, og et ukjent antall filer stjålet.

Utviklerne skal så ha fått et krav om å betale løsepenger innen 48 timer til de som brøt seg inn – for at disse ikke skulle dele viktige dokumenter og spillfiler på nett.

I en uttalelse skriver de at de ikke kommer til å gi etter for utpressingen, og at de heller ikke ønsker å kjøpslå med hackerne, vel vitende om at dette kan resultere i at sensitivt materiale blir spredt på nett.

Og det er akkurat det som har skjedd nå.

En filsamling ble lastet opp til fildelingstjenesten Mega.nz i går, hvor hele kildekoden til spillet «GWENT» ser ut til å være med, det skriver nettsiden Cybernews.com.

Skjermdump fra Cybernews.com

I tillegg ligger det også en tekstfil i filsamlingen som kun inneholder teksten «neste lekkasje i morgen».

En annen forumpost på nettsiden exploit.in har også dukket opp som sier at det skal foregå en auksjon for kildekoden til «The Witcher 3», «Thronebreaker», «Cyberpunk 2077» og den kommende ray-tracing-versjonen av «The Witcher 3».

For å delta i auksjonen må man betale 0,1 bitcoins (rundt 40 000 kroner), og hackerne har en «kjøp nå»-pris på syv millioner dollar.

Det er ikke blitt bekreftet at denne auksjonen i det hele tatt er reell – men et skjermbilde av det som skal være mappestrukturen til Red Engine, spillmotoren brukt i «The Witcher», har blitt lagt ut som bevis:

Skjermdump fra Cybernews.com
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3