«Call of Duty»-piratene utestengt fra Xbox 360

Microsoft med hemmelig oppdatering.

20. januar 2011 10:18

Det som i utgangspunktet virket som en relativt uskyldig, ubetydelig oppdatering av Xbox LIVE-dashbordet, viser seg nå å ha en langt større betydning.

Xbox 360-pirater som benytter seg av ulovlige kopier av skytespillene «Call of Duty: Black Ops» eller «Call of Duty: Modern Warfare 2», har nå blitt stengt ute fra det gode 360-selskapet. Det vil si; de brente diskene fungerer ikke lenger på de modifiserte konsollene.

Også «Halo: Reach» skal nå være sikret mot piratene, skriver Eurogamer.

Major Nelson, Microsofts ivrigste på Twitter og blogg-fronten, varslet først denne oppdateringen tirsdag denne uken. I går ble den første av de to obligatoriske Xbox LIVE Dashboard-oppdateringene rullet ut. I dag, torsdag, kommer en ny som skal oppdatere utseendet på ditt Gamercard, ifølge Major Nelson.

Gårsdagens programvareoppdatering skulle i utgangspunktet bare gjeninnføre muligheten til å starte et spill direkte når du skrur på konsollen – forutsatt at disken ligger i DVD-skuffen. Eller; havne rett i 360-menyene, om du foretrekker det. Men spesielt «Call of Duty»-piratene ble nok tatt litt på senga, for langt fra alle sider ved denne oppdateringen ble det informert om fra offisielt hold på forhånd.


Tøff uke for Call of Duty-skaperne

Det første sporet av at Microsoft brygget på en overraskelse myntet på spillpiratene, kom på forumet til Xbox-scene (via Engadget). Enkelte brukere der kommenterte at de syns oppdateringen var for stor til bare å handle om den annonserte forbedringen – og at det tok for lang tid å laste den ned.

Like etter kom rapportene om at Microsoft hemmelighetsfullt har sneket inn anti-pirattiltak for å utestenge illegal «Call of Duty»-spilling på Xbox 360.

Det har vært en tøff uke for «Call of Duty»-spillskaperne. Det er ikke mange dager siden Sonys PlayStation 3-konsoll ble åpnet av hackeren George «GeoHot» Hotz og kompani, noe som ikke bare betyr at PS3 for tiden har et stort sikkerhetsproblem – men også har medført at spill som Call of Duty langt i fra byr på rettferdig konkurranse online.

Spillerne fortviler over at onlineopplevelsen i «Modern Warfare 2» nå er kraftig manipulert.

- Nesten hver eneste lobby jeg logger meg inn på, har spillere som kan løpe tre ganger så fort og som kan fly til himmels. Virker ikke som Infinity Ward bryr seg om spillet lenger, skrev en bruker på forumet til Infinity Ward.

Robert Bowling, community-sjef hos spillskaperne, innrømmet at det er vanskelig å stole på et system som PS3 sitt nå om dagen.

- Spill er svært avhengige av sikkerhetskrypteringen på konsoller og hvis denne ikke er sikker, hjelper det ikke å prøve å oppdatere spillet. Sikkerhetsproblemet må løses i konsollprogrammeringen, fortalte Bowling tidligere denne uken.

Spillskaperne bak denne populære skytespillserien venter i spenning på om Sony klarer å tette igjen sikkerhetshullet. I mellomtiden undersøker de «andre muligheter» for å sikre at spillene ikke blir utsatt for denne typen inngripen.

Microsoft har gjennom gårsdagens oppdatering gjort sitt for å stenge piratene ute fra «Call of Duty»-opplevelsen online.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3