- Butikker bes destruere «Final Fantasy XIV»

Prøver Square Enix å glemme rollespillkalkunen?

23. august 2012 14:48

(PressFire.no): Det massive nettrollespillet «Final Fantasy XIV» hadde en legendarisk trøblete lansering da det kom for to år siden. Slakten var total, og skaperne gikk selv ut og beklaget fadesen.

Resultatet ble at prosjektet fikk en ny produsent og flere gratisutvidelser, samtidig som Square Enix fjernet månedsavgiften på ubestemt tid. Planen er å relansere «Final Fantasy XIV» som et helt nytt spill, under navnet «A Realm Reborn».

Det kan se ut til at utgiverne kjører en knallhard linje opp mot gjenutgivelsen. Ifølge en post på spillforumet NeoGAF (via Joystiq) skal butikker ha fått beskjed om å destruere spillet mot en kompensasjon på 16 amerikanske dollar stykket.

Ifølge Joystiq vil ikke Square Enix selv anerkjenne utstedelsen.

Trøblete eventyr

Den påkostede MMO-utgivelsen opplevde store problemer før utgivelsen, og måtte blant annet sette til sides en tiltenkt Xbox 360-versjon

En annonsert PlayStation 3-utgave ble også satt på hylla uten noen frist for når de tok den ned igjen, men den nye versjonen av spillet skal visstnok komme til både Windows og PlayStation 3.

Når «A Realm Reborn» først kommer i løpet av året, skal det være en slags blanding av de kapitlene av serien som kom på midten og slutten av nittitallet, kombinert med det populære MMO-et «Final Fantasy XI».

Om du lurer på hva som skjer med den enspillerfokuserte delen av den klassiske serien så kan du jo ta en titt på de angivelige skjermbildene fra «Final Fantasy XV».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3