Bungie vant nok et søksmål mot juksemakerne

Må punge ut mer enn 600 000 kroner.

27. mai 2024 11:54

(PressFire.no): Bungie har vunnet enda et søksmål mot skaperne av jukseprogramvare for «Destiny 2», AimJunkies.

AimJunkies skal i flere år ha solgt programvare som lot spillere se motstanderne gjennom vegger eller automatisk ta livet av dem.

Om dette høres kjent ut, er det fordi Bungie vant et tidligere søksmål mot den samme gruppen i fjor – den gangen for smått utrolige 45 millioner kroner.

Det var derimot et helt annet søksmål (basert på omgåelser av kopibeskyttelse) og er under anke enda.

Denne gangen var det nemlig to hovedelementer: Bungie ba om å få alle pengene juksemakerne hadde tjent på å selge programvaren, mens en av de saksøkte hadde mot-saksøkt Bungie.

Bungie mente det var James May (ikke Captain Slow), en av de fire mennene bak programvaren, som hadde brutt opphavsretten til selskapet ved å lage programvaren, mens May på sin side mente Bungie hadde brutt seg inn på PC-en hans.

Det fikk han altså ikke medhold i.

En jury bestående av syv personer dømte i favør Bungie på alle punkter – og de fire mennene, samt selskapet de startet for å selge programvaren, må dermed betale 63 210 dollar (665 000 kroner) i samlet erstatning.

Selv om flere selskaper har vunnet søksmål mot jukseskapere tidligere, er dette den første gangen et slikt søksmål har gått helt til en jury i USA.

Som med den forrige saken mellom de to partene er det også her mulig å anke, så siste ord er potensielt ikke sagt enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3