Bungie vant søksmål mot juksemakere

Må betale 45 millioner kroner for å ha lagd aimbot til «Destiny 2».

22. februar 2023 13:17

(PressFire.no): «Destiny 2»-skaper Bungie har vunnet i retten over AimJunkies, et selskap som skapte såkalte «aimbots» til spillet – jukseprogramvare som automatisk sikter på motspillerne.

Søksmålet har gått over to år, og ble i fjor kastet ut fra retten på grunn av manglende beviser for at programvaren brøt opphavsretten til Bungie.​

– Bungie og advokatene sine tror tydeligvis at det bare er å kaste mest mulig drit på veggen for å få noe til å sitte i retten, samme hvor tåpelig eller absurd det er i den virkelige verden, sa Aimjunkies i august.

Noe av den dritten traff tydeligvis godt, for retten har altså dømt i favør Bungie, som nå kan kassere inn drøye 4,4 millioner dollar, eller i overkant av 45 millioner norske kroner.

Dette er den andre gruppen med juksepaver som punger ut til Bungie det siste året. I fjor sommer inngikk Elite Boss Tech et forlik med Bungie til en verdi av 134 millioner kroner for å ha skapt og solgt en tilsvarende programvare.

Bungie har nå inngått lignende søksmål mot selskapet LaviCheats (og krever der 69 millioner kroner), og med presedens fra denne saken i hånden kan det gå mot nok en seier mot juks.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3