- Gearbox har adoptert «Duke Nukem Forever»

De mest hissige ryktene skal ha det til at en spillbar demo kan være rett rundt hjørnet.

11. august 2010 11:41

Evighetsprosjektet «Duke Nukem Forever» nekter tilsynelatende å dø, selv om utviklerne bak den seiglivede tittelen la inn årene i fjor. Like etter at det ble kjent at spillstudioet 3D Realms måtte stenge dørene, lekket en video som angivelig viser oss hvor langt utviklerne hadde kommet.

Siden våren 2009 har det vært relativt stille rundt «Duke Nukem Forever». Helt til nå.

Kotaku skriver at de har fått innsidetips om at Gearbox, spillstudioet som gav ut «Borderlands» i fjor, har overtatt dette prosjektet. Og de akter ikke å bruke 12 år på å få spillet ferdig. Det er tiden det tok fra 3D Realms annonserte «Duke Nukem Forever» i 1997 til de måtte gi opp i fjor.

En spillbar demo av «Duke Nukem Forever» kan være ferdig allerede i løpet av 2010, hevder Kotaku. Presidenten i Gearbox, Randy Pitchford, sier til spillbloggen at han kanskje kan oppklare hva som har skjedd rundt Duke Nukem på årets Penny Arcade-messe i Seattle, noe som underbygger påstandene om at hans selskap faktisk er involvert i dette spillet. Utover det vil ikke Pitchford kommentere ryktene om at hans selskap jobber med dette spillet.

I fjor sommer dukket navnet til Gearbox opp i et rettsdokument i forbindelse med spin-off-spillet «Duke Begins», som blant annet Shacknews formidlet. Hvorvidt Gearbox nå har flyttet fokuset over på «Duke Nukem Forever» i stedet, får vi kanskje vite når PAX-messen starter i Seattle 3. september.

Den hardtslående og kjederøykende Duke dukket først opp i 1991. PC-spillet «Duke Nukem» ble raskt en kulthit og fikk en oppfølger i 1993, enkelt og greit kalt «Duke Nukem II».

Det tredje spillet, «Duke Nukem 3D» (1996) er det mest kjente, og ble også gjenstand for debatt på grunn av spillets kontroversielle språkbruk, sexistiske og rasistiske undertoner, og liberale voldsskildringer.

Her er videoen som lekket ut like etter at 3D Realms måtte stenge dørene i fjor, som viser hvor langt utviklerne hadde kommet med «Duke Nukem Forever».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3