«Borderlands» ett av få lyspunkt for Take-Two

Utgiveren sliter med 2009-tallene sine, men har allerede festet blikket mot neste år.

20. desember 2009 22:15

Det er ikke mange spillselskap som vil se tilbake på 2009 som et lysende år finansielt sett. Take-Two er ikke noe unntak.

De er et av flere selskap som har valgt en strategi der flere titler opprinnelig planlagt utgitt i år i stedet har blitt flyttet til 2010.

Tatt i betraktning at man i 2008 opplevde salgssuksess med «Grand Theft Auto IV», er det kanskje ikke rart at 2009 måtte bli en nedtur?

Les også: GTA-distributør legges ned.

SER MOT 2010

Inntektene sank med 39% sammenlignet med 2008, melder Eurogamer, litt bedre enn Take-Two selv hadde fryktet.

«Borderlands» står igjen som en av bidragsyterne, med sine 2 millioner solgte eksemplarer siden lanseringen i høst.

Gearbox, utviklerne bak «Borderlands», er i full sving med å lage nedlastbare utvidelser – noe som igjen kan føre til å pynte ytterligere på tallene til Take-Two.

Les også: Vår anmeldelse av «Borderlands».
Les også: Første
«Borderlands»

-utvidelse ute nå.
Les også: Utelukker ikke
«Borderlands»

-oppfølger.

Neste år ser atskillig lysere ut for selskapet, som da skal slippe titler som «Max Payne 3», «Red Dead Redemption», «BioShock 2» samt «Mafia II» som er ventet til sommeren.

«GTA IV»-utvidelsene «The Ballad of Gay Tony» og disken som samler de to «Episodes From Liberty City»-episodene har også bidratt positivt til Take-Twos årsresultat. «Carnival Games», en Wii-tittel, har solgt solide 5 millioner, skriver Eurogamer.


Trailer fra den første Borderlands-utvidelsen, «The Zombie Island of Dr Ned»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3