Blizzard med offentlig skammekrok for proffe «Overwatch»-spillere

23. desember 2018 14:36

(PresFire.no): Det er på de offisielle «Overwatch»-sidene  at Blizzard avslører at de i den kommende sesongen av «Overwatch»-ligaen vil offentliggjøre spillere som blir utestengt i en eller flere kamper – eventuelt på permanent basis.

Spillere som bryter med regelverket vil få straff, dom, og blir offentliggjort på lista, som i skrivende stund teller åtte spillere.

De fleste spillerne har fått utestengelse fra én eller flere kamper, men noen har også fått tusen dollar i bot for å dele kontoen sin. En annen ble utestengt i fem kamper for å tape en kamp med vilje, i tillegg til generelt dårlig oppførsel.

Fra lista, som ble oppdatert 21. desember, er det tydelig at det har blitt populært med såkalt boosting av kontoer – at en god spiller bygger opp en annen sin konto – gjerne mot betaling.

Boosting ble nylig også forbudt ved lov i Sør-Korea – et land som også har kjempet mot juksing og kampfiksing i dataspill og som har skreddersydd lovverk for konkurransespilling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3