Sør-Korea bannlyser online-«boostere»

Kan gi bøter og fengselsstraff.

11. desember 2018 13:52

(PressFire.no): Sør-Korea fortsetter kampen mot usportslig oppførsel i dataspill, og varsler nå en ny lov som skal forby juksing via utlån av kontoer til bedre spillere.

Såkalte «boostere» låner kontoen til antatt dårligere spillere (mot en pris) for å høvle over nybegynnere, og dermed oppgradere kontoer, online-ranking og utstyr kjappere.

Resultatet er ofte at spillere som benytter seg av dette får spille blant langt dyktigere spillere, noe som gjerne resulterer i en dårlig opplevelse for alle parter.

I Sør-Korea har dette blitt en forholdsvis stor business, der flere selskaper jobber med å koble «boostere» mot andre spillere.

Spillere som «booster» kontoene til andre kan nå stå i fare for bøter på inntil 20 millioner won, eller drøyt 150 000 kroner. Ekstra ille brudd har en strafferamme på inntil to år betinget fengsel.

Loven skal skape en bedre grobunn for e-sport, og skal bidra til å skape bedre opplevelser for spillere og e-sportselskaper, mener myndighetene.

Tidligere har sør-koreanske myndigheter også bannlyst spredning av programvare som kan brukes til å jukse i dataspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3