Ble dette «Diablo III»-våpenet solgt for 100 000 kroner?

Auksjonen gikk over all forventning - men spørsmålet er med hvor mye.

2. desember 2012 20:05

(PressFire.no): Det er en enhåndsmace, som beskrives som et «nær perfekt» våpen, som har blitt solgt for en svimlende høy pris. 

Våpenet, en legendarisk «Echoing Fury», sies å ha først blitt solgt av en annen bruker på auksjonshuset inne i spillet for en noe mer beskjeden pris pålydende 1800 kroner. 

For selv om de fleste av oss nok hadde vært ganske fornøyd med å dra inn en tusenlapp eller to for et virtuelt våpen, så er det vanskelig å ikke bli litt opprørt over hva man kunne fått. 

Ekstem transaksjon

Opportunisten som så mulighetene i våpenet solgte, i følge en forumpost av ham selv, våpenet for svimlende 40 milliarder gullpenger – noe som tilsvarer i overkant av 100 000 norske kroner. 

Han skulle da få tilbake pengene sine femtifem ganger om. Det er derimot noen spørsmål angående denne summen, da det ikke er helt klarhet i hvordan transaksjonen ble utført.

Salget gikk ikke over spillets eget auksjonshus, men ble arrangert privat.

Kjøperen, en tysk barbar med kallenavnet Hieven, livesendte via spilltv-tjenesten twitch.tv en pengeoverføring på 7500 Euro – altså 55 000 norske kroner. 

Om man regner etter kursen på gull slik det selges i spillet, tilsvarer denne summen rundt halvparten av beløpet selgeren rasputin påsto på forumet.

Derimot er det mulig at det var flere elementer til overføringen. Om kjøperen også gav annet utstyr til selgeren som en del av summen, eller om forumgull ble brukt i transaksjonen vites ikke.  Rasputin fulgte opp forumtråden med videre informasjon:

- Jeg vil bare gjøre noe klart: jeg solgte ikke våpenet for 40 milliarder gull, men for verdier som tilsvarer dette.

Hieven holder fast ved summen på 7500 euro i chatten som er tilkoblet hans livestream. Uansett om det er 50 000 eller 100 000: det er ekstreme summer for et virtuelt våpen.

Nyter oppmerksomheten

I mens ryktene svirrer på reddit og forumene, virker Hieven å nyte av sin nyfunnede oppmerksomhetsboost - og sitt nye våpen, som han stolt viser frem i sine livesendinger som har økt drastisk i popularitet siden innkjøpet.

Om folk kommenterer negativt på hans forbruk, ler han bare og kaller de idioter, før han sveiver seg av gårde igjennom rom etter rom i søken på flere legendariske loots. 

Husk at om du snubler over et våpen slik som dette i «Diablo 3» er det fortsatt noen utgifter å tenke på. Salg av virtuelle varer og utstyr kan nemlig være skattepliktig.
«Diablo III» er en hack and slash dungeon crawler, et spill med høy intensitet og mye fokus på utstyr. Spillet ble sluppet i mai i år, og fikk toppkarakter hos vår anmelder.

Blizzard har hintet til en mulig utvidelsespakke neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3