«Bionic Commando Rearmed»-utviklere starter studio

Vil fokusere på retroinspirerte spill.

19. april 2010 11:16

Det svenske studioet GRIN gikk fullstendig opp i liminga i fjor sommer og etterlot mange spillutviklere uten jobb.

Men nå starter teamet bak «Bionic Commando Rearmed» sitt eget studio. Studioet har fått navnet Might&Delight og skal fokusere på mindre og retroinspirerte spill.

«Bionic Commando Rearmed» ansees som det beste spillet i portfolioen til nedlagte GRIN. Det solgte bra og ble også godt mottatt hos spillkritikerne.

- Det er ingen hemmelighet at vi elsker retro. Våre ambisjoner er å fortsette det vi startet med Rearmed. Små, friske spill med en sterk smak av old school, stod det i pressemeldingen.

«Bionic Commando Rearmed» er en remake av det klassiske Capcomspillet fra åttitallet som ble tilgjengelig som nedlastbart spill via PSN, XBLA og PC.

Det antas at «Wanted: Weapons of Fate» og «Terminator Salvation» ble siste spikeren i ksita for GRIN. Begge spillene kom ut på våren 2009 og fikk hard medfart av kritikerne.

Les anmeldelsen vår av «Terminator Salvation» her.

På sommeren ble det annonsert at GRIN var konkurs og alle studioene i Stockholm, Gøteborg, Barcelona og Jakarta ble lagt ned.

Senere viste det seg også at GRIN jobbet med et spill i Final Fantasy-serien, men at Square Enix trakk ut pluggen på grunn av «bekymringer for kvaliteten».

Rett etter konkursen startet også Peter Björklund fra GRIN sitt eget studio kalt Outbreak Studios. Studioet jobber med oppfølgeren til «Dark Nebula» samt hjelper til på et webspill kalt «Planeto Quiz» og skal visstnok ha 25 ansatte fra tidligere GRIN.

Se trailer her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3