«Beyond Good & Evil 2» lever

Utvikles av Michel Ancels «familie».

25. juni 2010 15:34

Statusen rundt oppfølgeren til kultspillet «Beyond Good & Evil» har vært en berg og dalbane. Etter at Ubisoft i 2007 avslørte en trailer fra det som skulle stamme fra «Beyond Good & Evil 2» har det gått rykter om både kanselleringer, uviss fremtid og nylig at spillets skaper, Michel Ancel, hadde sagt opp jobben i Ubisoft, noe Ubisoft senere har avvist.

Og under en spillkonferanse i Montpellier bekrefter Ancel nå at spillet fremdeles er i utvikling av et lite utviklingsteam. Dette kommer frem av en video hos DailyMotion.com som er oversatt av en bruker på NeoGaf-forumet.

UTVIKLES AV LITEN «FAMILIE»

Ancel sier også at han foretrekker et lite utviklerteam for «å ivareta kreativiteten», samtidig som det da blir som en «familie».

Men tross det lille teamet har den respekterte spillskaperen store planer for spillet - for ikke bare har han planlagt å ha flere, alternative Beyond Good & Evil-historielinjer i oppfølgeren, men også å slippe 3D-motoren ut på markedet helt gratis.

Samtidig jobber Michel Ancel også med et nytt Rayman-spill som skal fungere i 2D, der spillmotoren også er planlagt å slippes ut helt gratis. Denne motoren skal være så enkel og fleksibel at den antas å kunne fungere på iPhone og iPad.

Han påpeker allikevel at siden spillmotoren til «Beyond Good & Evil 2» er i 3D så vil prosessen ta lengre tid, men at de har en prototype av spillmotoren klar hvor de kan lage hele byer.

Det første «Beyond Good & Evil»-spillet kom til PS2, Xbox, PC og Gamecube i 2004 og høstet gode kritikker, men ble dessverre ingen storselger. Spillet var opprinnelig planlagt som en trilogi, men det var lenge fryktet at det skuffende salget ville sette en stopper for fortsettelsen.

Det nye Rayman-spillet får navnet «Rayman Origins» og har handling som foregår før det første spillet i serien som kom i 1995 og vil sannsynligvis komme til både PS3, Xbox 360, Wii og iPad.

Traileren nedenfor viser hvor utrolig lekker et moderne plattformspill kan se ut:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3