Michel Ancel slutter i Ubisoft Montpellier

Respektert spillskaper skal ha sagt opp jobben i Ubisoft for å starte eget studio.

28. mai 2010 11:38

Ifølge den franske spillnettsiden wootgaming.fr (oversatt av Maren O. Flasnes) skal den franske spillutvikleren Michel Ancel, som var hjernen bak Rayman-spillene, «Beyond Good & Evil» og «King Kong»-spillet, nå ha sagt opp jobben i Ubisoft for å starte sitt eget studio.

Grunnen til oppsigelsen skal være en intern krangel med Ubisoft om «Beyond Good & Evil 2», som etter sigende skal ha vært godt inn i utviklingsfasen.

Ancel skal nå ha startet sitt eget studio sammen med en av sine medutviklere. Kilden som skal stamme fra Ubisoft Montpellier avslører ikke navn på det nye studioet eller hvilken utvikler Ancel har tatt med seg.

Michel Ancel skal også ha ytret et ønske om å jobbe mer med «klassiske» 2D-spill.

Les også: «Beyond Good & Evil 2» blir mer tro mot visjonen.

SLÅTT TIL RIDDER

Nettsiden insisterer videre på at dette ikke er et rykte og at Ubisoft sannsynligvis kommer til å bekrefte informasjonen i løpet av de kommende ukene.

Wootgaming.fr spekulerer nå om utviklingen av «Beyong Good & Evil 2» vil bli satt på pause eller rett og slett bli kansellert.

En trailer fra «Beyond Good & Evil 2» ble først vist under Ubidays 2008, men Ubisoft ville allikevel ikke bekrefte at spillet var under utvikling.

Året etter lekket det en ny trailer som senere ble bekreftet til også å stamme fra «Beyond Good & Evil 2», men da ville heller ikke Ubisoft slå fast at spillet kom til å bli gitt ut.

Ubisoft-sjef Laurent DeToc fortalte i den sammenheng at de hadde valgt å «se på gamle merkevarer som ikke fungerte før».

Actioneventyret «Beyond Good & Evil» ble ingen økonomisk suksess for Ubisoft, men fikk mange gode skussmål hos kritikerne og klarte å bygge en dedikert fanbase.

I mars 2006 ble Michel Ancel, sammen med Shigeru Miyamoto og Frédérick Raynal («Alone in the Dark» og «Little Big Adventure»), også slått til ridder av den franske kulturministeren.

Se den lekkede traileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3