Best i '09: Årets sport- og racingspill

Vi starter herved PressFires kåring av 2009s beste spill. Først ut er sports- og racingspillene som har imponert oss mest.

14. desember 2009 15:31

Fremover kommer vi til å presentere våre spillfavoritter fra 2009. Daglig presenterer PressFire vinnerne i omtrent et dusin ulike kategorier før det hele krones med den aller gjeveste utmerkelsen: Årets beste spill.

Vi starter det hele med å gå gjennom de beste sports- og racingspillene. I morgen kommer to nye kåringer og slik fortsetter vi hele denne uken til den store finalen søndag 20. desember.

Hva kåret vi til beste musikk- og strategispill? Les her.

PS: Nederst i denne saken ser du hvordan prosessen frem mot kåringene våre har foregått.

ÅRETS SPORTSSPILL

Vinner:


«FIFA 10»

Disse var også med i diskusjonen men nådde ikke helt opp:


«Tiger Woods PGA Tour 10»
«Fight Night: Round 4»
«NHL 10»
«Madden NFL 10»
«Wii Sports Resort»

«FIFA 10» ble en av årets klareste vinnere i sin spillsjanger.

Ikke én eneste nominasjon til konkurrenten «Pro Evolution Soccer 2010» var status da vi begynte vår oppsummering av spillåret 2009s beste sportsspill.

Selv om både «Madden 10» og «NHL 10» fikk stemmer, var det aldri noen tvil: «FIFA 10» ble vår suverene vinner i denne kategorien.

Fotballspillet fra EA har i år forbedret seg vesentlig og er det aller beste sportsspillet som er tilgjengelig i spillbutikkene akkurat nå.

Av de fem spillene som ikke nådde helt opp, var «NHL 10» nærmest å kunne kategoriseres som en reell utfordrer, men «FIFA 10» – med sin opprustede grafikk- og fysikkmotor – fremstår som det perfekte sportsspillet, og klarer kunststykket med både å videreføre suksessformelen fra de siste par årene og fornye seg. Bevegelsesfriheten, 360-graders dribling og tettere kjemping om ballen er alle elementer som gjør at ikke to fotballkamper fortoner seg som like i spillet.

EA har lovet gull og grønne skoger før forut for et slipp av FIFA-spill, men i år innfridde utvikleren og ga oss grunn nok til å bytte ut fjorårsmodellen med «FIFA 10».

ÅRETS RACINGSPILL

Vinner:


«Forza Motorsport 3» 

Disse var også med i diskusjonen men nådde ikke helt opp:


«Colin McRae: DiRT 2»
«WipeOut HD Fury»
«Need for Speed: Shift»

Som i sportssjangeren, ble det relativt enkel match når årets motorråskinn skulle kåres.

De i PressFire-redaksjonen som liker seg best på fire hjul og med lukten av eksos kilende i nesen, hadde «Forza 3» som soleklar favoritt.

Bak den klare vinneren var det temmelig jevnt fordelt mellom «DiRT 2» og «Need For Speed: Shift», mens det oppsto en liten debatt hvorvidt «WipeEout HD Fury» skulle diskvalifiseres ettersom hovedspillet ble sluppet i 2008, mens «Fury-pakken, som doblet innholdet i spillet, ble lansert denne sommeren.

«Forza Motorsport 3» glimrer med enorm dybde, er lettere tilgjengelig for de som vanligvis har blitt skremt av bilsimulatorer samtidig som ekspertene har mer enn nok å bryne seg på i treeren.

Hvordan har vi gått frem for å kåre de beste spillene fra 2009?

* Først ba vi våre anmeldere om å nominere favorittspill i hver av kategoriene.

* Etter å ha telt opp hvem som nominerte hva, møttes vi til en dag preget av julebrus, pepperkaker og ikke minst; intense diskusjoner – primært om spillene vi skulle evaluere og finsikte.

* Noen nominerte spill ble brutalt skrelt bort fra listen, andre fant en naturlig plass i et favorittsjikte, inntil vi følte vi satt igjen med spill innen hver sjanger som var reelle utfordrere – og disse ble igjen dissekert ned til vi satt igjen med en vinner. De øvrige, som ikke nådde helt opp, er med i denne oppsummeringen, i tilfeldig rekkefølge.

* Når det gjelder beste PC-spill, som blir kåret senere i uken, har vi tatt utgangspunkt i titler som bare finnes på denne plattformen, eller som er klart best på PC.

* Denne demokratiske fremgangsmåten har sin pris, men er like fullt metoden vi satte pris på for å finne 2009s beste spill. Selv om de fleste av oss har spilt mye, føler vi at PressFire-redaksjonen samlet har mer bredde og spisskompetanse enn om vi skulle kjørt en kåring basert på enkeltes preferanser – også kjent som Kim Jong-il-metoden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3