Bekrefter «GRID 2» og «Operation Flashpoint» -oppfølger

Codemasters har mer enn bare «DiRT 3» å sysselsette seg med.

27. juli 2010 14:23

Develop har fått bekreftelsen på at de britiske spillutviklerne i Codemasters jobber med en oppfølger til skytespillet «Operation Flashpoint: Dragon Rising» som ble sluppet i fjor, i tillegg til «Race Driver: GRID 2». Begge spillene utvikles hos Codemasters studio i Southam, der de for tiden også er travelt opptatt med å lage «DiRT 3».

Tilbake i mars annonserte utviklerne oppfølgeren til fjorårets «Colin McRae: DiRT 2», og noe av det som visepresident i Codemasters, Gavin Cheshire, da fokuserte på var at man skulle forsøke å dempe den amerikanske tonen som man nå erkjente ble for dominerende i «DiRT 2».

- «DiRT 2» er et briljant spill, men det er bare amerikanske aksenter. Kanskje vi gikk litt langt, sa Cheshire i et intervju med Edge, og lovte å hedre opphavet som ligger trygt forankret i Storbritannia og Europa til det neste spillet.

«GRID 2» OG FLERE OVERRASKELSER

Men nå har det nylig dukket opp flere gode nyheter for de som liker Codemasters-spill – og kanskje primært spill man formelig kjenner eksoslukta fra. En oppfølger til «Race Driver: GRID» har stått høyt oppe på ønskelisten til flere bilspillfanatikere.

Dette er et herlig baneracingspill som tok arven videre fra den kjente Toca Race Driver-serien. Kjennetegnet med dette spillet var en god fysikk- og skademodell som tilførte «GRID» særpreg. Det er sjelden du opplever to løp som fortoner seg helt likt, for dine konkurrenter på banen er utstyrt med minst like stort konkurranseinstinkt som deg.

- I Southam er det fullt kjør med den neste utgivelsen i vår Flashpoint-serie, i tillegg til et nytt DiRT og GRID. Det vil bli interessant å se hvordan det hele bærer av sted, sier Jamie MacDonald til Develop.

«Operation Flashpoint: Dragon Rising» ble sluppet i fjor høst, og ble ingen umiddelbar kritiker- eller salgssuksess. Dette er derfor den mest overraskende avsløringen fra Codemasters i dette Develop-intervjuet. Vår anmelder belønnet spillet med en middelmådig karakter og konkluderte med at; «hele opplevelsen framstår som en konvensjonell førstepersonsskyter «dummet ned» av restriksjoner - og toppet med en håndfull imponerende visuelle gløtt nå og da».

Utviklerne hos det britiske spillstudioet har i tillegg til «DiRT 3», et nytt GRID og Operation Flashpoint-spill, ytterligere prosjekter på gang. For samtidig med at de bygger videre på sin EGO-spillmotor og investeringer i teknologi, brygger de også på en «massiv», ny tittel som de ikke er klare til å annonsere riktig enda. Og i høst slipper de «F1 2010».

- Det neste F1 vil vise hvor EGO står på dette tidspunktet. Jeg tror folk vil være enige i at den antageligvis har den beste vær-effekten i noe spill til nå. Den (altså spillmotoren – journ. merk.) er veldig kraftig, men er også i et intrikat stadium akkurat nå, sier Gavin Cheshire.

- Vi er fokuserte på EGO 2.0 for øyeblikket, som vil introduseres med en massiv tittel som vi ikke kan prate om enda, frister han videre med i Develop-intervjuet.

Ingen datoer for «DiRT 3», det nye GRID eller Operation Flashpoint har enda blitt annonsert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3