Bekrefter at PS5 får manglende skjermfunksjon

I kommende oppdatering.

22. november 2020 16:59

(PressFire.no): Da PlayStation 5 ble lansert denne uka, var det uten at en varslet funksjonalitet, VRR (variable refresh rate), var noen plass å se.

VRR er en teknologi som synkroniserer bildeoppdateringen på konsollen med hvor ofte et nytt bilde tegnes på TV-en din.

Tidligere har TV-er oppdatert skjermen sin 50 eller 60 ganger i sekundet, uavhengig av hvor mange bilder som faktisk kommer fra konsollen per sekund. Resultatet om bildeoppdateringen fra konsollen faller under denne fastlåste oppdateringsfrekvensen blir at man får såkalt «tearing», at deler av det forrige bildet henger igjen når TV-en oppdaterer skjermen for raskt.

Med VRR vil TV-en kun oppdatere skjermen når et helt bilde er klart fra konsollen, noe som gir en langt bedre flyt i bildet, og som gjør at lavere oppdateringsfrekvenser ikke oppfattes like lett.

Dette var noe Forbrukerrådet reagerte på, der de mente at VRR var en funksjon Sony hadde brukt i markedsføringen for PlayStation 5, og at de ikke ville

Men nå er det lys i enden av bilderøret: Sony har endelig oppdatert bloggposten hvor de har en rekke teknisk informasjon og lagt til at VRR vil bli lagt til ved en senere oppdatering.

VRR føyer seg dermed i listen for funksjonalitet som skal komme en eller annen gang i fremtida, sammen med støtte for oppgradering av internlagringen og 8K-oppløsninger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3