Bagatelliserer Peter Jackson-brudd

Etter at Peter Jackson fortalte at hans engasjement med å lage Halo-film og et nytt Halo-spill definitivt er over, svarer nå Microsoft.

31. juli 2009 09:34

Det var vanskelig å misforstå Ringenes Herre-regissøren når han for få dager siden fortalte om statusen rundt hans etterlengtede involvering med «Halo», flaggskipspillet til Xbox.

I 2006 ble det annonsert at Jackson skulle produsere langfilm og stå bak en ny Halo-spillsatsning kalt «Halo: Chronicles».

 - Halo-prosjektet kommer ikke til å skje, det kollapset på en måte når filmen ikke ble noe av, fortalte Jackson til Joystiq, før han utdypet hva som var årsaken til kollapsen i planene.

- Når rettighetene utløp hos de to studioene (Fox og Universal – journ. merk.) så endte på en måte mitt engasjement med prosjektet, svarer Jackson på spørsmål om hva status er per i dag.


- PRIORITERER ANDRE PROSJEKTER

Nå har Microsoft kommet på banen og presenterer sin versjon av det hele.

De mener at samarbeidet på langt nær er lagt dødt, bare satt på pause.

- Microsoft Game Studios er dypt forpliktet i å støtte og strategisk stimulere Halo-serien, og vårt forhold til Peter og hans team er noe vi verdsetter.

- På grunn av kapasiteten hos begge selskaper har vi besluttet å sette dette felles prosjektet på hold og prioritere ressurser mot andre prosjekter som «Halo 3: ODST», «Halo: Reach» og «Halo Legends», står det i pressemeldingen fra Microsoft.

Både Jackson og regissøren som hadde fått jobben med å lage Halo-spillefilm uttalte noe helt annet for litt siden. Jackson sa rett ut at prosjektet er dødt og at hans involvering med Halo-produkter er noe som ikke kom til å skje.

Les også: Slik blir «Halo 3: ODST».
Les også:
«Assassin's Creed II»

-kortfilmer på vei.

Regissør Neill Blomkamp uttalte i forbindelse med en visning av hans «District 9» at han hadde takket nei om han ble tilbudt Halo-jobben på nåværende tidspunkt og fortalte samtidig om forarbeidet til filmen som hadde opptatt nesten et halvt år av livet hans.

- Jeg jobbet med den (Halo-filmen - journ. merk.) i fem måneder og investerte mye svette og blod i dette prosjektet, sa Blomkamp til Slashfilm.

- Jeg ville sannsynligvis ikke gjort Halo om den ble tilbudt meg nå.

«Halo Legends», en anime-serie produsert av fem kjente japanske selskap, slippes på DVD og Blu-ray neste år, mens Microsoft for tiden pusser på «Halo 3: ODST» som er planlagt utgitt 22. september til Xbox 360.

«Halo: Reach», et nytt spill annonsert under E3 i sommer, kommer sent neste år. Dette er et spill med en historie lagt før begivenhetene i «Halo: Combat Evolved» og blir det siste spillet Bungie lager i Halo-serien før de tar fatt på et hittil uannonsert, nytt prosjekt som de for få dager siden snakket om for første gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3