Både Facebook og Oculus endrer navn

Blir Meta Quest – og man skal ikke lenger trenge Facebook-konto for å logge inn.

29. oktober 2021 11:01

(PressFire.no): Facebook dropper nå Oculus-navnet helt fra sin VR-satsing. Det kommer frem etter at selskapet nå skifter navn til Meta.

Oculus var med sitt VR-headset Rift det første selskapet som lagde det vi i dag anser som et moderne VR-headset – og ble kjøpt av Facebook i 2014.

I en post i sosiale medier skriver Oculus-sjef Andrew Bosworth at Oculus Quest nå blir Meta Quest, mens tjenester som Oculus Home blir til Horizon Home.

Selve Oculus-selskapet blir nå hetende Reality Labs.

Han skriver også at de nå jobber med å løsrive dagens VR-briller (Quest, Quest 2 og Rift) fra Facebook – slik at du ikke lenger trenger å logge inn med en Facebook-konto for å bruke disse.

Det skapte dårlig stemning da kravet om å bruke en slik konto ble innført for et års tid siden.

Meta (altså tidligere Facebook) skal i gang med utviklingen av det de kaller et «metaverse». Dette virker å skulle være en sammensmelting av sosiale medier og sosial gaming, med et lag av brukerskapt innhold på toppen.

Akkurat hva dette vil ende opp som er fortsatt uvisst, men suksessen til «Fortnite» og tiden brukt på dataspill og i sosiale medier for folk flest har nok inspirert.

Metas fremtidige virtuelle briller skal være en av de viktigste inngangene til dette metaverset.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3