Avslørte «Saints Row 3» under E3

THQ forbereder en storstilt satsning i Saints Row-serien, med planene om en spillefilm godt i gang og et tredje spill under utvikling.

17. juni 2010 14:00

Vi hadde håpet at et tredje spill i Saints Row-serien skulle bli avslørt på E3, for det har ligget i kortene at dette spillet nærmer seg en større offentliggjøring. Men THQ har i stedet planer om å vente til desember med å vise verden de første bildene fra «Saints Row 3». Likevel, Danny Bilson fortalte analytikere, spillfinansakrobater og investorer at spillet er godt i gang i utviklingen – og at vi kan forvente en kraftig oppgradering av grafikken.

Her finner du flere E3 2010-nyheter.

Interessant nok var Nintendos E3-brief inntil nå det eneste stedet der vi fikk nyheter om mer Saints Row. Der ble nemlig et nytt 3DS-spill annonsert sammen med et stort antall andre titler fra kjente spillmerkenavn som Metal Gear Solid, Resident Evil og Ridge Racer.

Utviklerne bak Saints Row-spillene valgte å droppe E3-spillmessen i Los Angeles for i stedet å fokusere på å bygge videre på det tredje spillet. For Danny Bilson i THQ snakket ifølge CVG mye om innovasjon og tekniske forbedringer da han henvendte seg til analytikere bak lukkede dører under E3.

- Jeg kommer ikke til å vise dere spillet i dag. Dette er det eneste rommet på E3 der vi kommer til å snakke om «Saints Row 3». Vi viser ikke spillet på messegulvet, for de første opplysningene rulles først ut i desember, fortalte han.

RUSTER OPP TEKNOLOGIEN

Bilson sikter til Spike TVs Video Game Awards som de seneste årene har blitt en viktig arena for også å debutere trailere fra kommende storspill, ikke bare å premiere de beste fra året som gikk.

- Vi har brukt ett år ekstra på å bygge teknologien bak dette spillet. Det er absolutt fantastisk men fortsatt fullstendig sinnsykt, fortsatte THQ-talsmannen.

Saints Row-serien blir ofte sammenlignet med Grand Theft Auto-spillene, men har en litt løsere snipp og et større innslag av humor enn i Rockstar Games-serien.

Pornostjernen Tera Patrick ble blant annet hyret inn for å markedsføre ekstrainnhold til 2008-utgivelsen «Saints Row 2». Og i selve spillet er ett av oppdragene å kjøre rundt i et velmøblert nabolag med en septikbil med det mål å få ned markedsverdien i området.

THQ kommer ikke bare til å ruste opp grafikken og de tekniske aspektene i «Saints Row 3». Danny Bilson snakket også om flere spin-off-produkter som skal rulles ut før spillanseringen som skal være med på å bygge merkevaren.

Han nevnte samlekort, bøker/tegneserier – og planene om en spillefilm er i rute.

Under E3 snakket THQ dessuten om at de har fått en «stor filmregissør» interessert i å lage en spillefilm basert på Saints Row-universet, skriver CVG. Utgiveren satser på å slippe det tredje spillet og en film samtidig.


Vi må vente helt til desember før vi får flere detaljer fra «Saints Row 3». Det er ventet at spillet vil blir lansert en gang i 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3