Avslører en rekke indiespill til Xbox One

Flere juveler kommer til konsollen.

4. mars 2015 13:43

(PressFire.no): Microsoft varslet på forhånd at de ville bruke spillutviklerkonferansen GDC som anledning til å avsløre sine planer for indiespill.

I San Francisco vier de oppmerksomhet til de litt mindre utviklere med et eget rom, til rett over 30 spill som kommer til Xbox One.

– Tusen utviklere

Ifølge et blogginnlegg skal nå over tusen indieutviklere verden over være i Microsofts utvikler- og selvutgivelsesprogram ID@Xbox.

Blant listen over indiespill legger vi spesielt merke til «Wasteland 2», «Goat Simulator» og «Shovel Knight», hvor førstnevnte er oppfølgeren til spillet som i sin tid inspirerte «Fallout»-serien.

Vår anmelder kalte «Wasteland 2» for «et herlig rollespill av den gamle sorten» og trillet terningkast fem da det ble sluppet til pc i fjor.

(OBS! Etter publiseringstidspunkt har også «Wasteland 2» blitt kunngjort for PlayStation 4.)

«Shovel Knight» er spillet vi rundt juletider kåret til årets beste plattformspill.

Ikke alle spillene er forbeholdt Microsofts konsoll – mange av spillene som nå blir bekreftet til Xbox One kommer også til andre plattformer.

«Shovel Knight», som allerede er ute på pc, Nintendo 3DS og Wii U slippes også til PlayStation 4 og PlayStation Vita 21. april. Xbox One-versjonen kommer sannsynligvis etter dette igjen.

I den anledning er det også verd å nevne at «Ori and the blind forest» slippes til Xbox One 11. mars og at «Below» kommer til konsollen.

Norsk spill får oppmerksomhet

Et spill som også får litt ekstra oppmerksomhet hos Microsoft er det norske rollespillet «Earthlock: Festival of Magic» fra Snowcastle Games som i fjor klarte å hente inn over 170 000 dollar via folkefinansiering. Spillet skal være på vei til Wii U, PS4, Linux, Mac og Xbox One.

Snowcastle Games begynte utviklingen av «Earthlock: Festival of Magic» i 2011 og har i ettertid fått tilskudd fra NFI ved flere anledninger. En utgivelsesdato er ikke satt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3