Avslører en rekke indiespill til Xbox One

Flere juveler kommer til konsollen.

4. mars 2015 14:43

(PressFire.no): Microsoft varslet på forhånd at de ville bruke spillutviklerkonferansen GDC som anledning til å avsløre sine planer for indiespill.

«Goat Simulato».

– Tusen utviklere

Ifølge et blogginnlegg skal nå over tusen indieutviklere verden over være i Microsofts utvikler- og selvutgivelsesprogram ID@Xbox.

Blant listen over indiespill legger vi spesielt merke til «Wasteland 2», «Goat Simulator» og «Shovel Knight», hvor førstnevnte er oppfølgeren til spillet som i sin tid inspirerte «Fallout»-serien.

Vår anmelder kalte «Wasteland 2» for «et herlig rollespill av den gamle sorten» og trillet terningkast fem da det ble sluppet til pc i fjor.

(OBS! Etter publiseringstidspunkt har også «Wasteland 2» blitt kunngjort for PlayStation 4.)

«Shovel Knight» er spillet vi rundt juletider kåret til årets beste plattformspill.

Ikke alle spillene er forbeholdt Microsofts konsoll – mange av spillene som nå blir bekreftet til Xbox One kommer også til andre plattformer.

«Shovel Knight», som allerede er ute på pc, Nintendo 3DS og Wii U slippes også til PlayStation 4 og PlayStation Vita 21. april. Xbox One-versjonen kommer sannsynligvis etter dette igjen.

I den anledning er det også verd å nevne at «Ori and the blind forest» slippes til Xbox One 11. mars og at «Below» kommer til konsollen.

«Earthlock: Festival of Magic».
«Earthlock: Festival of Magic».

Norsk spill får oppmerksomhet

Et spill som også får litt ekstra oppmerksomhet hos Microsoft er det norske rollespillet «Earthlock: Festival of Magic» fra Snowcastle Games som i fjor klarte å hente inn over 170 000 dollar via folkefinansiering. Spillet skal være på vei til Wii U, PS4, Linux, Mac og Xbox One.

Snowcastle Games begynte utviklingen av «Earthlock: Festival of Magic» i 2011 og har i ettertid fått tilskudd fra NFI ved flere anledninger. En utgivelsesdato er ikke satt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3