Avslører PlayStation VR 2-detaljer og eget «Horizon»-spill

«Horizon Call of the Mountain» er skreddersydd for VR.

5. januar 2022 10:34

​(PressFire.no): Det er på den offisielle PlayStation-bloggen at Sony nå avslører en rekke spesifikasjoner rundt deres nye VR-system til Playstation 5.

Blant annet kan Hideaki Nashino avsløre at navnet blir Playstation VR2 og at skjermene vil telle 2000x2040 piksler per øye. De blir også OLED-baserte med 110 graders synsvinkel, får støtte for HDR med og kunne tegne 90 til 120 bilder per sekund.

Til sammenligning har Oculus Quest 2 1832x1920 per øye, mens HTC Pro 2 har 2440x2448.

Bloggen avslører også at brillene vil få innebygget risting via én motor – en funksjon Sony håper vil øke innlevelsen ytterligere. De ser for seg at den kan gi spilleren følelse av hjerteslag, at ting flyr forbi hodet ditt eller akselerasjon – spesielt sammen med 3D-lyden Tempest AudioTech som også blir implementert.

Brillene vil også spore øynene dine med IR-kamera, som ifølge Sony vil kunne gi rollefiguren din ekstra informasjon og nye måter å interagere på.

Det er totalt tre såkalte Six-axis bevegelsessenrorer i brillene og fire kameraer som jobber i tandem med IR-sensor for å spore omgivelsene og kontrollerne.

Det hører også med til historien at Sony allerede har annonsert de nye kontrollerne til systemet, som de nå har døpt PlayStation VR2 Sense-kontroller.

Sony lover også mye lettere oppsett med bare én USB C-kabel som må plugges i PlayStation 5-konsollen.

I samme åndedrag avslører Sony, Guerilla Games og Firesprite et nytt «Horizon»-spill som er bygget fra grunnen og opp for de nye vr-brillene – «Horizon Call of the mountain».

Sony kjøpte Firesprite-studioet i september 2021 og studioet er spesielt kjent for vr-spillet «The Persistence».

Du kan se en liten video fra spillet her:

https://www.youtube.com/watch?v=yPNn-jwAC9c

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3