Her er de nye PSVR-kontrollerne

Bruker teknologi fra PS5-kontrollerne.

18. mars 2021 14:17

(PressFire.no): Nylig kunne Sony offisielt avsløre at et nytt VR-sett er på vei til PlayStation 5, og kunne samtidig avsløre at systemet også vil ta i bruk teknologi vi kjenner fra PS5-kontrollerne.

viser de fram de nye kontrollerne, og avslører flere nye detaljer.

I et innlegg beskriver de hvordan de nye håndkontrollerne er laget for at man skal «føle» spillet i større grad.

Kontrollerne er designet rundt en slags «kule» og har både analog stikke med tre knapper per håndkontroller (trekant og firkant på ene siden og sirkel og kryss på andre), samt adaptive skulderknapper som har fysisk variabel motstand.

De vil også ha såkalt haptic feedback – avansert risting basert på hva som skjer på skjermen.

Litt overraskende skriver Sony også om hvordan kontrollerne kan spore visse fingre – det uten at du trykker. De nevner spesifikt tommel, pekefinger og langfinger, som skal gi muligheten for mer «naturlige» bevegelser med hendene i spill.

Det forklarer også hvordan håndkontrollerne skal spores i rommet, som vil skje fra selve VR-brillene (som ikke ennå er avslørt). Det er denne «bøylen» under håndkontrolleren som brukes til sporing, skriver Sony.

Videre skriver de at systemet snart er på vei ut til spillskaperne og at de snart har mer å dele om neste generasjons VR for Playstation 5.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3