Avatarer på boligjakt?

Microsoft har startet en spørreundersøkelse for å finne ut hva brukerne vil ha av nyheter til Xbox 360-avatarene sine. Betyr det at vi snart ser en konkurrent til PS3s «Home»?

28. april 2009 18:09

I fjor høst kom oppdateringen som Microsoft kalte «New Xbox Experience». I tillegg til å endre menystrukturen på Xbox 360 ble også avatarene introdusert – muligheten til å lage en tegneserieaktig kopi av deg selv som kan brukes som signatur på profilen din og figurerer i utvalgte spill.

Noen hardbarka 360-eiere var skeptiske til avatarfokuset, for Microsoft flyttet med dette fokuset bort fra den mest dedikerte primærmålgruppen – de som hadde trykket «Halo»-, «Gears of War»- og «Project Gotham Racing»-spillene til sine bryst – og tråkket i bedet til Nintendos familievennlige Wii-konsoll som også har en utstrakt bruk av avatarer.

VIL UTVIDE KUNDEGRUPPEN

Det såkalte casual gaming-markedet skulle med denne kursendringen også erobres, noe som ble underbygget av flere spill som skal oppmuntre til sosial spilling og appell til flere enn de mest spillopptatte.

«Buzz!»-kopien «Scene It? Filmtoppen», «Lips», et syngespill som «SingStar» og gjøgle-foran-kameraet-spillet «You’re In The Movies» ble alle rullet ut før julesalget i fjor.

Alle direkte konkurrenter til PlayStation 2 og 3, som de seneste årene har spist en stadig større del av kaken når det gjelder sosial spilling.

Les også: Vår anmeldelse av «Scene It? Filmtoppen».
Les også: Vår anmeldelse av «Lips».
Les også: Vår anmeldelse av «You’re In The Movies».

Til nå har vi bare fått utvidet garderoben til avatarene, men Microsoft har tydeligvis planer om å skru ambisjonsnivået opp. Det snakkes om en «Home»-kopi, egne spillutmerkelser som du kan overføre til avataren din eller figurer som blir autogenerert gjennom et Xbox Live Vision-kamera.

Spillbloggen Kotaku skriver at Microsoft for tiden foretar en brukerundersøkelse blant 360-eiere og spør hvilke nyheter de helst vil ha til sine avaterer i fremtiden.

Det betyr at det jobbes med en tettere integrering av karakteren din i fremtidige spill, og flere nyheter som kanskje kan komme allerede på sommerens E3-messe i Los Angeles?

EN «HOME»-KOPI NESTE?

Noen av de mange spørsmålene som er med i spørreundersøkelsen går på ekstrautstyr til avatarene, men også hvorvidt man ønsker en virtuell lekegrind der man møter andre 360-eiere.

Ikke ulikt Sonys «Home»-tjeneste til PlayStation 3.

Les også: EA åpner lekegrind i «Home».

I spørreskjemaet som du kan se her, kan man krysse av på om man ønsker avateren sin på Facebook eller MySpace, om en belønning i form av spesielle klær og ustyr på samme måte som Achievement-systemet kanskje faller mer i smak, eller vil at Microsoft skal lage flere spill der man kan spille med avataren.

Det nevnes også muligheter for å skaffe seg tilleggsutstyr som kjæledyr, biler og lignende, og ramle over kjente fjes som publikum mens du spiller, ikke ulikt systemet Nintendo har i «Wii Sports».

Flere av punktene i spørreundersøkelsen dreier seg om dynamiske endringer i både kostymer og ansiktsuttrykk mens man spiller ulike spill.

Mest interessant er det likevel at Microsoft på denne listen nevner et eget område der du kan interagere med andre i en virtuell, sosial setting. Med andre ord; kopiere PlayStations «Home».

Kombinert med sterke rykter om at Microsoft er gang med å utvikle bevegelsesfølsomme kontrollere, lik de til Wii, ser det ut som om satsningen på et bredere marked og nå flere spillere på ingen måte er over.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3