Atari trekker seg fra E3

200 utstillere har blitt til 199. Atari vil delta, men ikke som en aktiv part. Aner vi ugler i mosen?

13. mai 2009 01:38

Sommerens E3 ble litt slankere etter at det nettopp ble kjent at Atari trekker seg fra de opprinnelige planene om å stille ut i bås 501 og konferanserom nummer 304ABC i perioden 2. – 4. juni.

Dette kommer like i kjølvannet av at «Ghostbusters»-spillet nylig skiftet hender fra Atari til Sony.

Les også: Sony sikret seg «Ghostbusters»-eksklusivitet.
Les også: Slik starter «Ghostbusters»-spillet.

Aner vi et mønster som til slutt vil kreve nok et offer i finanskrisen, eller er det bare et resultat av en intern spillkalender som ikke rettferdiggjør en egen stand under E3 i begynnelsen av juni?

E3 BLIR LITT FATTIGERE

Kotaku har fått bekreftelsen fra offisielt hold, og selv om begrunnelsen de kommer med høres ufarlig nok ut er det noe som ikke rimer helt.

Selskapet har satset tungt i år og hodejaktet tidligere Sony Europa-topp Phil Harrison for å bringe tilbake gammel storhet og magi.

For en uke siden tikket det ut pressemeldinger om at Sony tar over prestisjetunge «Ghostbusters:The Video Game» gjennom en tidseksklusiv lansering i Europa.

Atari besørger fortsatt de andre markedene og Xbox 360- samt Wii-versjonene av spillet.

Nå trekker de seg fra E3-båsene de hadde bestilt i L.A. Convention Center.

- Atari har tatt den proaktive beslutningen om å delta men ikke stille ut under dette årets E3.

- Selv om vi føler at E3 gjør hele spillbransjen en tjeneste, er vi veldig fokuserte på å ta andre salgs- og markedsføringsgrep vedrørende «Ghostbusters», «Champions Online» og andre utgivelser vi snart annonserer, sier en talsperson til Kotaku.

Denne dramatiske u-svingen fra Atari kan enten tolkes som at de ikke har mer å annonsere enn det som allerede er kjent, i tråd med den offisielle uttalelsen.

Eller, at de er i en dypere økonomisk krise som i løpet av én uke har ført til at de både har kvittet seg med rettighetene til å gi ut «Ghostbusters: The Video Game» i Europa og trekker seg fra det arrangementet som i løpet av årenes løp har vært synonymt med å se en stor Atari-logo drapert over landskapet bestående av spennende innovasjon innen visuell underholdning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3