Atari selger Europakontoret

De siste dagers hendelser hintet om at noe ikke var som det skulle være. Atari stenger Europaavdelingen og selger til Namco Bandai.

14. mai 2009 23:17

Det er bransjesiden MCV som skriver at det synger på siste verset for Atari når det gjelder utgiverrollen i vårt territorium.

Og da rimer plutselig de siste par ukenes nyheter fra den kanten.

DRAR PÅ AKSJESHOPPING SNART

Først solgte de rettighetene til å gi ut «Ghostbuster: The Video Game».

Det er Sony som skal gi ut spillet i Europa og Australia gjennom en tidseksklusiv avtale, mens Atari selv tar seg av det amerikanske markedet.

Les også: Sony kjøpte seg «Ghostbusters»-eksklusivitet.

Etter det fulgte Atari opp med å bekrefte at de ikke stiller ut på E3, men vil delta uten særlig mer tilstedeværelse enn at man kanskje treffer representanter fra den gamle spillgiganten i baren eller i toalettkøen.

Les også: Atari trekker seg fra E3.

MCV skriver at det kun vil ta et par uker før Atari skifter eier i Europa, og at Namco Bandai står klar med sjekkheftet. Infogrames fortsetter å styre butikken i USA mens Distribution Partners (eid av Namco Bandai) tar over europaavdelingen og signaliserer økt bemanning, i følge MCV.

De overfører de ansatte i Atari Europa (marked/salg) til Distribution Partners, og de skal ta hånd om Namco Bandai-produkter i Europa, Asia, Australia og New Zealand.

Namco Bandai kjøpte 34 % av aksjene i Atari forrige mars, og nå forventes det at de følger opp med å kjøpe rubb og rake så fort sjansen byr seg for den skadeskutte giganten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3