– At Russlands homofobe lovgivning får konsekvenser for et uskyldig dataspill er tragikomisk

Homofile slår ring om «The Sims 4»

25. juni 2014 17:17

(PressFire.no): Tidligere i år skrev vi om «The Sims 4» som får 18 års aldersgrense i Russland. Det på grunn av den kontroversielle loven i landet som sier at det er ulovlig å promotere homofili.

I spillet står du nemlig fritt til å velge hvilke kjønn du vil innlede forhold med – noe som har vært en del av spillet helt siden starten.

Livssimulatoren, eller det digitale dukkehuset, har til sammenligning vanligvis hatt aldersmerking fra 12 år og oppover her i landet.

- Tragikomisk

Nå velger homokoret Oslo Faggotkor å slå ring rundt spillet under årets markering for homofile og menneskerettigheter, Europride 2014. Det forteller Electronic Arts i en pressemelding.

De vil alliere seg med Oslo Faggotkor under årets parade.

– At Russlands homofobe lovgivning får konsekvenser for et uskyldig dataspill er tragikomisk. Vi er ikke et politisk kor, men vi benytter gjerne anledningen til å synge ut for toleranse. Selvfølgelig bør alle kunne velge hvem de er kjærester med i dataspill, slik de kan i «The Sims 4», forteller Andreas Birger Johansen, som synger andrebass i Oslo Fagottkor.

- Dummere blir det ikke

Markedssjef hos Electronic Arts i Norge, Silje Grønli, forteller i pressemeldingen at dette er måten de vil markere sin avstand.

– I Russland begrunnes 18-årsgrensen med at barn skal beskyttes mot informasjon som kan være skadelig. Det å inngå et forhold med samme kjønn er altså skadelig i følge russisk lov. Dummere blir det ikke, slår hun fast.

Hun påpeker videre at i «The Sims 4» er du deg selv

- Om du ønsker å inngå et forhold til noen av samme kjønn spiller selvsagt ingen rolle. The Sims 4 reflekterer verden på en sunn og naturlig måte. Vi oppfordrer alle til å komme for å heie på oss i paraden.

Paraden går gjennom Oslos gater 28. juni. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3