– «The Sims 4» er skadelig for barn

Russland kliner til med 18 års aldersgrense.

12. mai 2014 10:22

(PressFire.no): Det etterlengtede fjerde spillet i den enormt populære «The Sims»-serien blir pålagt 18-års aldersgrense i Russland.

Dette for «å beskytte barn mot helsefarlig utvikling» i henhold til den kontroversielle loven som gjør det forbudt å promotere homofili i landet, bekrefter en melding fra Electronic Arts på Twitter.

I livssimulatoren og sandkasseserien «The Sims» er det mulig å innlede homofile forhold, som også er helt i tråd med Electronic Arts standpunkt og forretningsetiske retningslinjer.

Støtter homofili

Electronic Arts støtter åpent homofili og har blitt kåret til beste arbeidsplass av menneskerettighetsorganisasjonen hrc.org – som måler de beste arbeidsplassene i USA.

Dette blir også reflektert i mange av spillene til Electronic Arts, hvor man har valgfrihet til å inngå forhold med samme kjønn.

Selskapet får jevnlig kritikk fra homomotstandere, men har stått fast ved sine prinsipper.

Forventer samme aldersmerking som før

Her i landet har «The Sims»-spillene fått aldersmerking for syv eller tolv år og oppover, noe Electronic Arts antar blir tilfellet for det fjerde spillet også:

– Vi regner med at «The Sims 4» kommer til å få samme PEGI-merking som tidligere spill i serien, forteller markedssjef Silje Viste Grønlie til PressFire.no.

Den paneuropeiske PEGI-merkingen er uansett bare en anbefaling i Norge da dataspill ikke er pålagt sensur fra myndighetene. Merkingen baseres hovedsakelig på innhold som vold, rusmidler, språk og sex.

«The Sims 4» forventes å bli sluppet til Windows og Mac til høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3