Apple annonserer iPad

iPad er ute i amerikanske butikker allerede om to måneder. Europa må vente til sommeren.

27. januar 2010 20:48

Etter enormt rabalder på ryktebørsen annonserte Apple tablet-maskinen sin i dag. Noen har til og med spådd den til å bli avisenes og magasinenes digitale frelser, samtidig har spillbransjen fulgt med på annonseringen med argusøyne.

Den enorme suksessen til både Ninendo Wii og DS kan ha åpnet for en ny og innoverende spilloppevelse Apple kan dra nytte av.

Men det er for tidlig å konkludere - fokuset til Apple ser mest ut til å ligge på surfing, epost, e-bøker, filmer og lignende. Men nyheten fra Steve Jobs har definitivt spillpotensiale også.

499 DOLLAR I USA

Både Gameloft og EA var med på annonseringen i San Fransisco, og lovet sin hengivne støtte.

Men det var bare noen få spill som ble vist til frem til iPad.

EA brukte anledningen til å vise frem en versjon av «Need for Speed Shift», mens Gameloft demonstrerte førstepersonsskyteren «Nova».

Prisen har blitt annonsert til å bli 499 dollar for den billigste utgaven som har 16 GB innebygget lagring, 599 dollar for 32 GB-versjonen og 699 dollar for 64 GB-versjonen.

Disse modellene kommer også i 3G-versjoner, som da koster 130 dollar ekstra.

iPad lanseres i USA om 60 dager, mens 3G-versjonene ikke dukker opp før om 90 dager. Lansering internasjonalt, som forhåpentligvis inkluderer Norge, skal skje i juni.

Ingen norsk pris er enda annonsert, men vi tipper du kan gange den amerikanske prisen med circka ti.

Video der Apples Steve Jobs demonstrerer iPad for første gang:

En offisiell fristefilm fra Apple:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3