«Angry Birds» utvider

Det populære iPhone-spillet er på vei til PS3 og andre håndholdtplattformer.

2. august 2010 10:42

«Angry Birds» har gjort stor suksess på iPhone, iPod Touch og iPad etter at spillet ble lansert i desember i fjor. I løpet av bare seks måneder kjøpte over 5 millioner denne applikasjonen, spillet har toppet salgslistene i USA, England og Norge, og eventyret stanser ikke der.

I et intervju med The Sun tidligere i sommer, fortalte folka bak at spillet også er på vei til Nintendo DS, PlayStation 3 og PSP.

«Angry Birds» er perfekt for iPhone og den trykkfølsomme skjermen, for prinsippet er like enkelt som det er oppslukende og smått genialt: Stram en sprettert med en av disse sinte fuglene, og riv ned konstruksjoner, ta med deg griser i fallet og oppnå høyest mulig poengsum. Spillet er utviklet av finske Rovio og er i tillegg til Apples bærbare plattformer også tilgjengelig til andre smarttelefoner.

- Da spillet først ble lansert sist desember fikk «Angry Birds» en treg start, men etter hvert som jungeltelegrafen begynte å jobbe, har folk gått bananas, sier Joe Wee til The Sun.

- Det bygger på en enkel idé; knus grisene til småbiter, men det er veldig oppslukende. Man hører ofte uttrykket «bare én runde til» i forbindelse med spill, men det passer absolutt til «Angry Birds», forteller Wee videre.

Utvikleren Rovio forteller ikke noe om når spillet rulles ut til DS, PSP og PS3, eller hvorvidt de har planer om å integrere støtte for de nye Move-kontrollerne som Sony lanserer denne høsten.

Trailer fra «Angry Birds»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3