Angrep «Battlefield 3» – angret etterpå

Twitter-trøbbel for «Modern Warfare 3»-sjefen.

19. oktober 2011 15:24

Nylig ble betaperioden for «Battlefield 3» avrundet, og utgiveren Electronic Arts var kjapt ute med å servere en del knallharde tall og fakta.

Betaen hadde til sammen tiltrukket seg åtte millioner testere, nok til å befolke hele New York City, skrøt EA.

Glen Schofield, sjef for «Call of Duty: Modern Warfare 3»-studioet Sledgehammer Games, klarte ikke å dy seg – og slang like etter ut følgende melding på Twitter, som svar til en fan som sammenlignet de omtrent 1000 personene som deltok i spilltestingen under Call of Duty XP-fanmessen med «Battlefield»s åtte millioner.

Vi hadde godt over 1000. Infinity Ward har årelang erfaring med det største multiplayerspillet noensinne. Jeg så definitivt ikke slike feil som jeg har sett enkelte andre steder, skrev Schofield i går.

Ba om unnskyldning

Meldingen var utvilsomt rettet mot utvikleren DICE, og bygde på ytringer fra flere «BF3»-betatestere som klagde over feil i den uferdige versjonen av skytespillet som kjører på den nye Frostbite 2-spillmotoren.

Senere ble Schofields tweet fjernet. Den ble i stedet erstattet med en unnskyldning noen timer senere:

- Dårlig dag i går. Min dypeste unnskyldning for meldingen vedrørende feil. Jeg vet en hel del om nye spillmotorer, og har selv vært med på det et dusin ganger.

- Ikke meningen å utvise manglende respekt, skriver Schofield på sin Twitter.

- Håper «Call of Duty» vil råtne

Kamphanene har vært ute etter hverandre store deler av det siste halvåret. EA-sjef John Riccitiello gikk kanskje aller lengst, da han i sommer til IndustryGamers sa han håper «Call of Duty» vil råtne på rot.

Senere fulgte EAs Jeff Brown opp med å sende en hilsen til Activisions Eric Hirschberg, som like før hadde oppfordret partene til verbal våpenhvile og litt modenhet.

- Velkommen til eliteserien, Eric. Jeg vet du er ny i jobben din, men noen burde fortalt deg at dette er en bransje med frisk konkurranse.

- Du har all mulig grunn til å være nervøs. I fjor hadde Activision en markedsandel på 90 prosent når det gjelder skytespillkategorien. I år vil «Battlefield 3» jekke dere ned til 60 eller 70. I det tempoet vil dere være ute av markedet i løpet av to eller tre år.

- Hvis du ikke tror meg, gå til en spillbutikk og forsøk å få tak i et eksemplar av «Guitar Hero» eller «Tony Hawk», sa EAs Jeff Brown til Industry Gamers i august.

«Battlefield 3» lanseres først av disse to konkurrentene, allerede neste uke (27. oktober). «Call of Duty: Modern Warfare 3» kommer ut 8. november.

Traileren under er fra «Modern Warfare 3»:

...og så en filmsnutt fra «Battlefield 3»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3