Analytiker om EA-krisen: - Spillerne overreagerer og prisene bør egentlig skrus opp

21. november 2017 12:42

(PressFire.no): Det er uro på Wall Street etter at Electronic Arts så seg nødt til å pause såkalte mikrotransaksjoner i sitt nye spill «Star Wars: Battlefront II» etter massiv kritikk.

Aksjen til spillgiganten har gått på en smell med ti prosent nedgang den siste måneden.

En analytiker fra Keybanc Capital Markets mener imidlertid at dette kun skyldes dårlig håndtering av Electronic Arts og at spillerne overreagerer.

«Star Wars: Battlefront II».

- Spillerne betaler for lite

- Spillerne betaler ikke for mye, de betaler for lite (og vi er spillere)… denne sagaen er en perfekt storm for overreaksjon fordi den involverer EA, «Star Wars», Reddit og visse spilljournalister som er purister som misliker MTX (journ. anm. mikrotransaksjoner), skreiv Evan Wingren i et notat til klienter.

Analytikerne mener også at eventuell risiko rundt spillet bare er knyttet til en overgang mens mikrotranaksjonene i spillet er satt på pause, men at det finnes en litt høyere sjanse for at EA ikke selger de 13 millioner spillene som anslått.

Wingren velger videre å måle antall timer underholdning spill kan tilby per kostnad med spill og tv.

- Hvis en spiller bruker 60 dollar (journ. anm. 498 kroner med dagens kurs) for et spill og 20 dollar per måned for loot med mikrotransaksjoner og spiller 2,5 timer til dagen i et år, så koster det rundt 40 cent per time med underholdning.

Et regnestykke som utgjør 912 timer med spilling i året betyr altså 3,3 kroner per time.

- Spill heller spillene enn å se filmen

- Hvis du tar et steg tilbake for å se på dataen, er en time med dataspill fremdeles en av de billigste formene for underholdning.

- Kvantitativ analyse viser at spillutgivere tar relativt lite penger fra spillerne, og burde sannsynligvis øke prisene.

Undersøkes av lotteritilsyn

Dette kommer etter at det belgiske lotteritilsynet nå etterforsker såkalte loot boxes-systemet i både «Star Wars: Battlefront II» og «OverWatch».

Nå vil også en fransk senator at det franske lotteritilsynet skal se undersøke om systemene kan bryte gambling-lover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3