- Alle spill fra Microsoft vil bruke Kinect fremover

Microsoft-sjef ser for seg Kinect-støtte i samtlige egenproduserte spill til Xbox 360.

10. juni 2011 16:38

Da Microsoft rullet ut sin konferanse på mandag var det med et enormt fokus på Kinect. Vi fikk for eksempel se et nytt «Fable»-spill som kun kan spilles av folk som har kameratilbehøret. Å si at den innbarka gamer-delen av salen var mindre imponert er å være snill.

Til sammen var det bare en liten håndfull spill vi fikk se under pressekonferansen som ikke hadde Kinect-funksjoner som ble demonstrert på en eller annen måte.

Dog, vi vet også at Kinect har vært usannsynlig populært, og er en økonomisk gullgruve med sine over ti millioner solgte enheter på bare litt over et halvt år. Microsoft har slitt litt med at det bare er såkalte casual-spill ute til den foreløpig, men prøver nå å rette fokus litt mer mot oss andre.

Vi vet fra før av at samtlige «Tom Clancy»-spill fremover vil ha Kinect-støtte, og nå har Microsoft Game Studios-sjefen Phil Spencer sagt at han ser for seg at alle Microsofts egenutviklede spill vil benytte seg av tilbehøret.

- Det er ikke noe som er bestemt at alle spill vi lager fremover ha støtte for Kinect, sier han i et intervju med GameSpot.com. - Men jeg tipper at ja, til slutt så vil du se at alle våre internutviklede spill vi ha en eller annen form for Kinect-funksjonalitet.

Det har jo ryktes en stund nå at et helt nytt «Gears of War»-spill vil bruke Kinect, og vi vet at det kommer et «Star Wars»-spill, samt det nevnte «Fable»-spillet - alle on-rails (altså styrer datamaskinen deg rundt, og du får kun kontrollere våpenet ditt).

Det er vel ikke alle som er fra seg av glede over dette, men det er vel heller lite sannsynlig at du ikke også kan spille disse spillene med en helt vanlig kontroller. Håper vi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3