Activision sparker en rekke spilltestere i Raven – nå streiker de ansatte

– Sjefens bonuser kunne betalt lønna til alle i hundre år.

9. desember 2021 07:24

(PressFire.no): Activision Blizzard-underselskapet Raven Software sparket plutselig en rekke av sine spilltestere forrige helg.

Raven har jobbet på en rekke «Call of Duty»-spill gjennom årene, inkludert «Warzone» – Battle Royale-varianten av serien.

De ansatte skal ha blitt bedt om å flytte til Madison i Wisconsin i påvente av å få en høyere lønn og fast ansettelse. I stedet skal rundt 20 ansatte ha fått beskjed om å finne seg noe annet å gjøre, ifølge The Washington Post.

Community-ansvarlig i selskapet, Austin O’Brien, tok til twitter for å uttrykke sin frustrasjon.

– Det er så urettferdig ovenfor disse personene å lokke de med løfter om noe bedre og så sparke de, skriver O’Brien.

Ansatte i Raven, Blizzard og Activision valgte å streike mandag og tirsdag denne uka i solidaritet med de som ble avskjediget. Demonstrasjoner er blitt avholdt utenfor kontorene til de respektive selskapene.

– Det føles som om Activision sin giftige arbeidskultur har begynt å blø over på Raven, sier en av de gjenværende ansatte i selskapet til The Washington Post.

– De ansatte som ble sparket virker å være plukket på måfå, og resten av oss sitter med en skyldfølelse fordi vi vet at de fortjente å fortsette. Vi er alle sammen hjerteknust.

Dette er enda en krise midt i alle de andre sakene Activision Blizzard er innblandet i, som anklages for å ha fostret en arbeidskultur gjennomsyret av diskriminering og trakassering av ansatte.

Nylig ble det klart at toppledelsen ikke bare visste om det som skjedde i selskapet, men at sjefene aktivt gikk inn for å forsvare ukulturen.

Oppsigelsene kommer i det Activision-sjef Bobby Kotick fikk 155 millioner dollar i bonus, og Activision Blizzard varslet mer enn to milliarder dollar i omsetning de siste tre månedene. Mer enn 1800 ansatte har signert et opprop for å få Kotick til å si opp.

Til The Cap Times sier en støttegruppe for de ansatte at de estimerer at det koster 1,54 millioner dollar i lønninger hvert år for spilltest-avdelingen. Spillet de primært jobber med, «Call of Duty: Warzone», skal angivelig tjene mer enn 5,2 millioner dollar daglig.

– Koticks bonus på 155 millioner dollar kan betale den årlige lønna til samtlige spilltestere hos Raven i mer enn hundre år, sier en representant for gruppa til nettsiden.

– Det ville ikke vært en finansiell byrde å beholde de ansatte som har fått sparken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3