Activision må punge ut 570 millioner i trakasserings­sak

Inngikk forlik.

19. desember 2023 14:01

(PressFire.no): Søksmålet mellom Activision Blizzard og arbeidstilsynet i delstaten California startet 22. juli 2021.

Activision ble der dratt for retten for å ikke ha gjort nok for å stanse trakassering og diskriminering på arbeidsplassen. Selskapet ble beskyldt for å være en grobunn for dårlig oppførsel.

Kvinner skal ha blitt utsatt for «konstant seksuell trakassering» - både fysisk og psykisk, mens etterforskningen også viste at kvinner ble betalt mindre enn sine mannlige kollegaer i tilsvarende stillinger. Ikke-hvite kvinner skal ha blitt spesielt rammet av forskjellsbehandling.

Søksmålet pekte også til et tilfelle der en ansatt tok selvmord etter intens trakassering på jobb - inkludert spredning av nakenbilder blant de ansatte.

Nå kommer nyheten om at rettssaken ender i forlik mellom partene.

Activision har sagt seg enig i å betale 54,8 millioner dollar (drøye 570 millioner kroner) i diverse tiltak.

Mesteparten av pengene skal gå til å kompensere de som ble berørt av det som skjedde på arbeidsplassen i perioden 2015 til 2020, mens resten vil doneres til fond som jobber med å kjempe mot trakassering og diskriminering og for å styrke kvinners posisjon i spillutvikling.

Activision må også fortsette å ha en uavhengig konsulent som overser selskapets lønnings- og forfremmelsesstruktur.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3