– Activision Blizzard sier opp hundrevis av ansatte

11. februar 2019 11:17
Stor nedgang.

(PressFire.no): Det har vært en strabasiøs periode for Activision Blizzard de siste månedene. Ikke bare sluttet Blizzard-sjef Mike Morhaime i oktober og finanssjef Spencer Neumann for ikke lenge siden – de skilte seg også fra «Destiny 2»-utvikler Bungie på nyåret.

Det har også blitt kuttet kraftig i budsjettene internt, der hele e-sportavdelingen til spillet «Heroes of the Storm» ble fjernet.

Selskapet så en nedgang i inntekter i siste kvartal forrige år, noe Activision sier er takket være «dårligere salg» i nettopp «Destiny 2».

Nå sier Bloomberg at de har kilder internt på at det kommer en runde med store oppsigelser i selskapet – hundrevis i tallet.

Primært skal det være snakk om personale fra salgs- og markedsavdelinger, men Kotaku rapporterer om at flere utviklere også er urolige for om de har en jobb å gå til.

Activision Blizzard har over 4000 ansatte totalt, og skal ha hatt hele avdelinger som tok seg av PR-, markedsføring og support for «Destiny 2».

Aksjeverdien i selskapet sank ytterligere 10 prosent etter nyheten. Nå er verdien i selskapet ned nesten 50 prosent siden oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3