(PressFire.no): I det som må beskrives som en svært overraskende melding forteller Bungie i kveld norsk tid at de skiller lag med Activision.

I innlegget heter det at da de lanserte partnerskapet i 2010 var spillbransjen ganske annerledes og at de som uavhengig studio ville ha en partner når de skule ta et stort steg.

Men nå – ni år etter – skiller de lag etter at oppfølgeren til gigantsuksessen «Destiny» ikke har nådd originalens enorme popularitet. I høstens finansrapport fra Activision var de tydelige på at «Destiny 2»-utvidelsen «Forsaken» ikke hadde levert til forventningene.

Og nå velger de altså å skille lag, hvor Bungie overtar spillet fullstendig.

 

Overtar «Destiny»

- Når vi ser framover kan vi glede oss over å kunne annonsere at Activision kommer til å overføre utgiverrettighetene for «Destiny» til Bungie, heter det i innlegget.

- Med det fantastiske «Destiny»-samfunnet er vi klar for å gi ut selv, mens Acitvision vil øke fokuset på sine egne merkevarer.

Jobben med å overføre skal allerede ha begynt og partene skal være forpliktet til å gjøre overgangen så sømløs som mulig, heter det videre.

Spillet vil fremdeles ligge på Blizzard sin digitale spillbutikk – Battle.net.

 

Mener å ha lært av «Forsaken»

Bungie skriver videre at de har lært mye av «Forsaken» og mener selv å har styrt spillet inn på hva spillerne vil ha fra en «Destiny»-opplevelse, samtidig som de bedyrer at de har mye nytt på vei.

Activision Blizzard hadde et tøft 2018, hvor aksjen har fått hard medfart og det ble ikke bedre da responsen rundt mobilsatsingen «Diablo Immortal» viste seg å være mildt sagt heller lunken.

Annonse

Kommentarer