Activision Blizzard oppretter egen komite for arbeid med arbeidsmiljø

Får også refs av Nintendo.

23. november 2021 12:01

(PressFire.no): Activision Blizzard-styret varsler i en pressemelding at de har utnevnt en egen «arbeidsplassansvars-komite», bestående av to eksterne direktører som allerede sitter i styret i selskapet.

Komiteen skal håndtere arbeidet med å skape et bedre arbeidsmiljø hos spillutgiveren, som den siste tiden har hatt en rekke avsløringer mot seg for å ha skjult rovdrift på ansatte, trakassering og diskriminering.

En ny direktør som skal overse inkludering skal også ansettes, sier styret.

Dette følger kraftig kritikk fra resten av spillbransjen. Tidligere har både Microsoft og Sony, to av Activisions største partnere, gått hardt ut mot selskapet – der førstnevnte gikk så langt som å si at de revurderer samarbeidene.

Også Nintendo har nå fordømt arbeidsmiljøet i Activision, der Nintendo of America-sjef Doug Bowser til de ansatte sier at hendelsene er «forstyrrende».

Bowser sier Nintendo har vært i kontakt med Activision for å avklare hva som blir gjort, og at de også har jobbet med paraplyorganisasjonen for spillselskaper, ESA, for å sikre at disse legger press på sine medlemmer.

– Alle selskaper i industrien må skape et miljø hvor alle blir respektert og behandlet likt, og hvor alle forstår konsekvensene av å ikke gjøre dette.

Styret i Activision Blizzard har tidligere sagt at de støtter toppsjef Bobby Kotick.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3