«Walking Dead»-skuespiller: – Du må bare kaste deg ut i det

Overlevelsestips til zombie-apokalypsen.

10. mars 2014 19:56

(PressFire.no): Hvordan skrus et av de tyngste dramaene sluppet i spillsammenheng de seneste årene sammen?

Dette ble drøftet i dybden av folka involvert i 2012s bejublede «The Walking Dead». Arenaen var Bylarm Interactive i Oslo i februar, der PressFire var spurt om å kurere spilldelen.  

NB! I denne saken kan du se den timeslange praten mellom lydmann Jory K. Prum og skuespillerne Nicki Rapp og Melissa Hutchinson i sin helhet.

 

Advarte mot sterke scener

Prum har tatt opp det aller meste av dialog til «The Walking Dead»-episodene. Hutchinson kjenner du kanskje best som en av hovedpersonene, ungjenta Clementine, mens Nicki Rapp er stemmen bak Lilly.

Trioen har jobbet med en rekke spill: Blant annet «League of Legends», «Monkey Island», «Sam & Max», «Broken Age» og «Sims 2».

Det kommer til å dukke opp «spoilers» her. Det er ingen måte å snakke om spillet uten, forklarte Jory K. Prum innledningsvis.

Det vil også dukke opp noen sterke scener, så dette er kanskje ikke for de mest sarte. Sånn, da har jeg gjort meg ferdig med å være så «amerikansk», spøkte han før han begynte intervjuet med Rapp og Hutchinson.

NB! Her kan du også se Josef Fares-intervjuet fra Bylarm Interactive.

Tungt drama fra apokalypsen

– Etter hvert som førstesesongen skrider fram, handler det ikke lenger så mye om å løse gåter i et eventyrspill. Gåtene kom på en måte i veien for historien, sa Prum om hvordan figurene og konfliktene ble gradvis mer komplekse utover i førstesesongen.

Helt i kjernen for «The Walking Dead» presses du opp i et hjørne. Rammen bak kjenner vi allerede godt, både fra tegneserien og TV-skjermen. Zombieapokalypsen gjør en gruppe overlevende desperate, noen ganger egoistiske – eller det stikk motsatte.

Glimt av håp eller gryende vennskap er nemlig også tatt med, for å balansere.

I Telltales spilldrakt er valgene mellom flere onder ofte det aller vanskeligste, og trolig også det som har rørt veldig mange.

Velger du å gi de siste matrasjonene til barna og de svakeste, eventuelt dem du har formet en slags allianse med? Eller er en matbit i de mest desperate stundene det som kan glatte over uvennskap i gruppen?

Alle stemmene måtte være helt realistiske i denne serien. På en eller annen måte klarte jeg å trylle fram denne røsten. Det endte opp med å høres naturlig ut. Jeg har studert hvordan barn snakker, av og til tar de disse merkelige pustepausene mens de prater, forklarte Melissa Hutchinson i rollen som Clementine fra «The Walking Dead».

Se hele foredraget med Clementine, Lilly og lydmann Jory K. Prum i denne saken. Du kan også klikke her.

Video og klipp: Endre Vellene, Marthe Marie Moen. Foto: Jarle Hrafn Grindhaug.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3