Duke er ikke død

- Vi kan lage et fantastisk og annerledes spill.

14. september 2012 10:28

(PressFire.no): Det er et drøyt år siden «Duke Nukem Forever» kom ut, et evighetsprosjekt som tok minst 14 år og på veien kostet jobbene til en hel del utviklere da studioet 3D Realms måtte stenge dørene i 2009.

Da steppet Gearbox inn og lappet sammen det hele før spillet altså til slutt ble lansert i fjor. 

Vår anmelder var overhodet ikke imponert over resultatet.

- Lykkeligere om Duke er i live

Randy Pitchford, sjefen i Gearbox, forteller i et ferskt intervju at han drømmer om å lage enda et «Duke Nukem»-spill.

På mange måter gjentar han nå «Duke»-ambisjonene han også snakket om i fjor.

- Jeg er mye lykkeligere ved å leve i en verden der Duke er i live enn om han er død, sier Pitchford innledningvis i IGN-intervjuet.

- Vi kan kanskje være de som sørger for at det forblir på den måten, og sørge for at han igjen kan redde oss fra romvesener, sier Pitchford kryptisk.

- Duke er unik

På midten av 90-tallet begynte Randy Pitchford i spillbransjen, og hans første jobb var hos teamet som lagde «Duke Nukem 3D».

- Det var det første kommersielle spillet jeg var involvert i. 

- Vil bli fantastisk og annerledes

Som resultat av at 3D Realms gikk opp i røyk i 2009, fikk Gearbox rettighetene til denne spillserien. De har åpenbart lyst til å lage et nytt spill en gang i fremtiden.

- Det egentlige målet er at jeg vil lage et spill igjen. Jeg tror Gearbox ville tilført det noe fantastisk og annerledes, og jeg ser fram til å gjøre det, sier Pitchford til IGN.

Men aller først slipper Gearbox «Borderlands 2». Spillet kommer til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 den 21. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3