Verdens største pc-spilltjeneste har nå blitt enda større

Sprengte ny rekord.

30. juni 2014 13:11

(PressFire.no): Aldri før har så mange brukt Steam-tjenesten – samtidig.

Rekorden ble satt i natt. Åtte millioner brukere var nemlig da logget på Valves spillbutikk.

Anledningen var selvsagt at det etter hvert så beryktede sommersalget nådde klimaks og siste ordinære etappe.

Over 75 millioner brukere

Årvåkne brukere på NeoGAF-forumet fulgte nøye med de offisielle grafene som viser påloggede brukere av Steam, og i går – litt etter midnatt norsk tid – ble milepælen nådd.

Den forrige rekorden stammer fra jula 2013, da rundt 7,5 millioner brukere var på Steam. Også da var spillsalghysteri en påvirkende faktor.

Steam, som ikke bare er et sted å handle spill, men også fungerer som sosial sentral og tilbyr ekstra tjenester, har hatt en voldsom vekst de seneste åra.

Under Steam Dev Days i januar i år fortalte Valve at de hadde sprengt rekorder med over 75 millioner aktive brukere. I 2012 var dette antallet 52 millioner, mens det året før var 44 millioner.

En tredjedel blir aldri spilt

Valve bruker ikke å slippe salgstall fra Steam, men tidligere i år gjorde spillnettsiden Ars Technica seg flid med å sanke inn data fra offentlig tilgjengelige profiler gjennom en tomåneders periode.

Ifølge Ars Technica er Valves egne spill godt representert. Gratistitlene «Dota 2» og «Team Fortress 2» dominerer og er eid av mer enn 20 millioner Steam-brukere. «Dota 2» står alene for 20,7 prosent av den totale spilletiden på Steam.

Også ulike varianter av «Counter-Strike» og «Left 4 Dead» ligger høyt oppe.

Når det gjelder spillene som ikke stammer fra Valve, er «The Elder Scrolls V: Skyrim» og «Civilization V» blant de mest profilerte. Begge er eid av i underkant av seks millioner brukere.

Interessant nok viser Ars Technicas tall at hele 36,9 prosent av alle spillene kjøpt fra Steam aldri er blitt spilt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3