Valve: - Allerede større enn noe annet vi har lagd

Etter to års beta er «Dota 2» offisielt utgitt.

10. juli 2013 11:50

(PressFire.no): At «Dota 2» ikke har vært sluppet for allmennheten har ikke hindret strategispillet i å bli ekstremt populært.

I løpet av den to år lange betatestingsperioden, hvor bare inviterte har fått spille, har det med tre millioner spillere i måneden rukket å bli et av de mest populære nettspillene på markedet.

Endelig ute

Natt til onsdag norsk tid valgte utvikler Valve omsider å offisielt avslutte betatestingsperioden og gjøre fenomenet tilgjengelig for alle.

Selskapet kan melde at «Dota 2» allerede er det største spillet i selskapets historie, noe som setter omfanget i perspektiv. Valve har storselgere som «Half-Life», «Counter Strike», «Portal» og «Left 4 Dead» i stallen.

Deres ferske strategispill har også klart å etablere seg som et av de mest profilerte konkurransespillene, med rekordsprengende pengepremier.

Ikke alle kan spille... ennå

At spillet nå utgis betyr imidlertid ikke at alle som vi kan laste ned spillet. De som var med i betatesten får umiddelbar tilgang etter en oppdatering. For at opplevelsen ikke skal forringes av kapasitetsproblemer, må alle andre foreløpig melde sin interesse via Steam.

De som ber om å få laste ned spillet, som i utgangspunktet er gratis, vil få tilgang når kapasiteten økes. Det er forventet enorm pågang nå som spillet slippes for fullt.

- Størrelsen på «Dota»-publikumet tatt i betraktning, vil lanseringen gjøres i bølger.  Dette sikrer at eksisterende «Dota 2»-spillere kan spille uavbrutt, og nye vil komme til sømløst, heter det i pressemeldingen.

For de som ikke er kjent med spillet, dreier det seg om et såkalt «MOBA», en blanding av sanntidsstrategi og actionrollespill hvor to lag med fem spillere hver møtes i en nådeløs og intens konkurranse.

Spillet er i utgangspunktet gratis, men det er mulig å kjøpe utseendemessige oppgraderinger for ekte penger.

«Dota», eller «Defense of the Ancients» oppstod opprinnelig som et brukerskapt brett til «Warcraft 3». Skaperen er nå ansatt hos Valve, hvor han har jobbet med oppfølgeren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3