Er dette verdens mest populære dataspill?

Vipper «League of Legends» av pinnen i ny kåring.

10. april 2013 18:36

(PressFire.no): Som i fjor har analyseselskapet DFC Intelligence igjen forsøkt å lodde seg frem til de mest populære dataspillene på markedet, ifølge Gamesindustry.biz.

Der 2012 i aller høyeste grad var et år i «League of Legends»' tegn, ser det ut til at amerikanere og europeere foretrekker snarlike «Dota 2» i år.

Tallene er basert på statistikk fra spillsentralen Xfire pluss andre, uoppgitte kilder, og sammenfaller blant annet med Steam-rekorden samme spill satte i vår. Da har de ikke regnet med nettleserspill og såkalte sosiale spill.

Ikke utgitt enda

Fjorårets vinner kom på en trygg andreplass i år, og understreker at den såkalte MOBA-sjangeren virkelig har gnagd seg inn i spillmarkedet.

- Aktiviteten i «League of Legends» har vært stabil det siste året, og den gedigne suksessen til «Dota 2» har ikke påvirket populariteten så mye som vi trodde, sier DFC-analytiker Jeremy Miller i en uttalelse.

Valve-utviklede «Dota 2» er ikke offisielt utgitt enda, noe som gjør bragden desto mer imponerende. I stedet distribueres det i en såkalt åpen betaversjon, hvor venner for eksempel kan gi invitere nye spillere ved å sende dem digitale nøkler.

Siden måleverktøyene er såkalt begrenset, bør man likevel se på det hele som en vag pekepinn for hvordan dataspillmarkedet ser ut for øyeblikket.

Stor vekst

Analyseselskapet har i det hele tatt plukket opp en mektig økning i aktivitet blant pc-spillere, i hvert fall rundt de 20 mest populære utgivelsene.

Spillere skal ha investert hele 22 prosent mer tid i produktene på topplista i første kvartal av 2013 enn på samme tid i fjor, ifølge DFC.

Sammenlignet med fjerde kvartal av 2012, som typisk sett er høysesong for spillutgivelser, ligger tallene fortsatt åtte prosent høyere.

Ifølge Techspot er det over én milliard pc-spillere for øyeblikket, et marked som er i kraftig vekst. Noen spekulerer i at det kan skyldes hvordan dagens konsollgenerasjon har vært adskillig lengre enn de foregående.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3