«Uncharted»-filmatiseringen er i rute

Columbia Pictures og regissøren har omsider blitt enige.

10. oktober 2010 20:06

Etter mye forvirring rundt filmprosjektet, er nå de formelle avtalene signert, skriver The Hollywood Reporter. Det er det første av to Uncharted-utgivelser til PlayStation 3, «Uncharted: Drake’s Fortune» (2007), som blir filmatisert. Et spill der vi møter eventyreren Nathan Drake som finner ledetråder til en mytisk skatt: Mytiske El Dorado, en by lagd av gull.

I august skrev vi om at det spøkte for filmprosjektet, for produsent Charles Roven og regissør David O. Russell ble ifølge LA Times ikke enige om betingelsene.

Nå har imidlertid Roven, regissøren og selskapet Columbia Pictures funnet tonen. Russell skal både skrive manuset og regissere Uncharted-filmen, skriver The Hollywood Reporter.

Thomas Dean Donnelly og Joshua Oppenheimer («Sahara») har tidligere bidratt til manuset, men Russell har altså sikret seg muligheten til å lage et nytt om han ønsker det - eller pusse på det eksisterende.

Årsaken til at man i august trodde samarbeidet hadde gått i stå, skal være forbundet med Russells rykte i Hollwood. Han er kjent for å være krevende i forhandlinger – men har skapt seg en karriere gjennom indie-filmer som «I Heart Huckabees», «Flirting With Disaster» og «Spanking the Monkey». Dessuten står han bak den prisvinnende «Tre Konger» (1999) med blant annet George Clooney og Mark Wahlberg på rollelisten.  

- David er et storartet valg til å begynne arbeidet med denne filmen. Han er ekspert på å kombinere alle de klassiske elementene som er involvert i denne merkevaren: karakterutvikling, komedie og fantastiske actionsekvenser.

- Han har en briljant visjon for dette materialet og vi vet at han vil bringe sin originale, unike stemme til denne adapsjonen, uttalte presidentene i filmselskapet Columbia ifølge Hollywood Reporter.

Detaljer om rollelisten til «Uncharted»-filmen og premieredato, er så langt ikke offentliggjort. David O. Russell er aktuell med «The Fighter» som får premiere senere i år, en film med Christian Bale og Mark Wahlberg i hovedrollene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3