– «Titanfall 2» blir ikke Xbox-eksklusivt

Oppfølgerplanene skal være spikret.

20. mars 2014 10:24

(PressFire.no): Microsoft og EA har jo funnet sammen, på «spesielt vis», som sjefen Andrew Wilson avslørte under Xbox One-pressekonferansen i fjor.

Vi vet allerede at denne avtalen har sikret en form for Xbox-eksklusivitet for «Plants vs. Zombies: Garden Warfare» og «Peggle 2». Begge disse PopCap-spillene kommer trolig også til PlayStation og andre plattformer, men det hele startet på Xbox.

«Titanfall» er imidlertid det store Xbox-spillet som nok PlayStation-entusiastene misunner mest. Dette spillet kommer ikke til PlayStation 4 – men kanskje oppfølgeren gjør det?

Har gitt «Titanfall 2» grønt lys

Gamespot har snakket med det de beskriver som en «troverdig kilde». EA har allerede sikret seg utgiverrettighetene til «Titanfall 2», kommer det frem. Fra denne kanten påstås det også at planene for en oppfølger først fikk grønt lys fra EA nå nylig – etter at salget av «Titanfall» innfridde noen forventninger eller mål.

Så langt vet vi ikke hvor mange eksemplarer «Titanfall» har solgt til Xbox One og pc. Men vi vet at salget av Xbox One-konsoller i England steg med 96 prosent i forrige uke.

(I går kom forresten beskjeden om at Xbox 360-versjonen av dette skytespillet er utsatt til 11. april).

Mest interessant, om du sitter med en ny PlayStation 4, er kanskje historien Polygon har snappet opp: «Titanfall 2» blir ikke Microsoft-eksklusivt, har de hørt.

Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner. Akkurat nå er hele fokuset vårt på å støtte opp under «Titanfall», og alle som spiller det verden rundt, uttaler EA til GamesSpot på spørsmål om «Titanfall 2».

Har hintet om PS4

Med klart flest priser og utmerkelser etter E3-spillmessa i fjor sommer, der folk fikk spille «Titanfall» for første gang, lå det lenge an til at dette skulle bli et spesielt skytespill.

På mange måter innfrir også «Titanfall», mener vår anmelder som fikk kjørt seg skikkelig forrige helg.

Respawn Entertainment består av avhoppere fra Infinity Ward, utviklerne som har lagd en rekke av spillene fra den bestselgende «Call of Duty»-serien.

De havnet som kjent i trøbbel med sin tidligere utgiver, Activision, i 2010. Historier om spionasjetriks, falske brannalarmer og mistenkelige planer som involverte EA-samtaler, lekket ut i media da det dro seg mot et rettsoppgjør.

I oktober i fjor ble det kjent at «Titanfall» ikke finner veien til PlayStation-plattformene. Microsoft har trolig bladd opp en større sum for å sikre eksklusivitet.

Vince Zampella, en av Respawn-grunnleggerne, var tilsynelatende selv overrasket over at eksklusiviteten skulle bli permanent da han oppdaget dette. Han innrømmet imidlertid på Twitter at planen hele veien var å gi Microsoft en eller annen form for forsprang.

Zampella hintet samtidig at en oppfølger kan finne veien til PlayStation 4.

«Titanfall» er nå lansert til Xbox One og pc. Xbox 360-versjonen slippes 11. april. I denne videoen kan du se PressFire spille betaversjonen av «Titanfall» på Xbone:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3