«The Secret World» er nå «gratis»

Funcom dropper abonnementsavgiften.

12. desember 2012 14:21

(PressFire.no): Onlinespillet «The Secret World» endrer betalingsmodell.

Fra og med i dag droppes abonnementsløsningen, der spillere til nå har betalt en fast sum per måned, står det i en pressemelding.

Funcom opplyser at du likevel må ut med et engangsbeløp, når du kjøper spillet. Helt free-to-play blir det altså ikke, men likevel har Funcom endret kurs i forhold til betalingsløsningen de først gikk for da «The Secret World» ble lansert i sommer.

Den tidligere spillregissøren bak dette MMO-et, Martin Bruusgaard, fortalte i et intervju med PressFire nylig at han lente mot en slik betalingsmodell. Men avgjørelsen ble tatt lenger opp i systemet:

- Spillet burde vært free-to-play, sa Bruusgaard, men han innrømmet samtidig at det var en vanskelig avgjørelse å ta, med delte følelser involvert.

- Spill så lenge du vil

I likhet med andre onlinerollespill som har en lignende løsning, vil også Funcom legge til rette for mikrotransaksjoner og valgfrie innholdspakker i fremtiden.

Likevel er budskapet i dag fra det norske spillselskapet tydelig:

Det er ingen kompliserte regler eller restriksjoner, ingenting som forteller deg hva du får eller ikke får tilgang til. Betal én gang, spill så lenge du vil – det er så enkelt, skriver Funcom i pressemeldingen.

Det blir imidlertid innført et valgfritt «medlemsskap», pålydende 14,99 euro i måneden - for øvrig samme beløp som abonnementet har kostet fram til nå.

Gjennom denne ordningen får du penger (tilsvarende 10 euro i måneden) som kan brukes in-game, i tillegg til Time Accelator som gir dobbelt opp med erfaringspoeng, én time daglig, og en fast 10 prosents rabatt på kjøp som foretas i spillet, opplyser Funcom.

Hoveddelen av «The Secret World» blir gratis. Alt ekstra, som medlemstilbudet og eventuelle utvidelser som krever penger, kommer i tillegg.

- Et ambisiøst trekk

- Etter denne endringen, er det ingen grunn til ikke å ta del i «The Secret World». De fleste spillere ender opp med å ha tonnevis med moro når de dykker inn i mytene og legendene i «The Secret World», og vi tror spillet har potensial til å bli enda mer suksessfullt uten barrieren med en abonnementsløsning, sier spillregissør Joel Bylos.

- Dette er et ambisiøst og veldig spennende trekk fra oss, sier Bylos.

Så langt har Funcom sluppet fire innholdsutvidelser til spillet, og forbereder seg på flere slike. Noe av dette vil være gratis for alle, mens det ligger i kortene at nytt innhold med historiefokus kan ende opp med å få en prislapp.

En ny utvidelse er ventet i januar – en innholdspakke som vil bli gratis for alle som registrerer seg og begynner eventyret i «The Secret World» i løpet av denne måneden, skriver Eurogamer.

Samme nettsted skriver at de som er betalende medlemmer i dag, vil motta en kreditt pålydende 1200 bonuspoeng. Eksisterende abonnenter vil også motta Time Accelator gratis, i tillegg til en ekstra «gave».

Har hintet om free-to-play

Etter lanseringen av «The Secret World» møtte Funcom flere skjær i sjøen. Aksjeverdien på selskapet stupte etter det ble kjent at spillsalget var langt unna målsettingen .

I august kom nyhetene om at selskapet permitterer rundt halvparten av alle sine ansatte. Blant dem som gikk fra Funcom var Martin Brusgaard, sjefsdesigneren bak spillet.

Bruusgaard bekreftet at Oslokontorene ble hardt rammet.

- Jeg tror 50 prosent var en generell Funcom-prosent. Oslo-kontorene ble rammet mye hardere, skrev han på Twitter.

- Etter den nylige omstruktureringen tjener «The Secret World» penger, og vi forventer at det holder seg sånn i overskuelig fremtid, fortalte den ferske Funcom-direktøren Ole Schreiner til Gamesindustry.biz, noen uker etter at permitteringene ble kjent.

Schreiner satte samtidig døra på gløtt for at de kunne komme til å endre betalingsmodell for «The Secret World».

- Vi har definitivt verktøyene til å snu «The Secret World» over til «free to play» eller en blandingsmodell om vi skulle bestemme oss for det. I «Age of Conan» gjorde vi det med betydelig suksess, sa Schreiner.

I august i fjor, én måned etter at «Age of Conan» ble gjort gratis, fortalte Funcom at de hadde lokket til seg 300 000 nye spillere - og doblet omsetningen.

Fra og med i dag kan du spille «The Secret World» gratis, uten abonnement, om du eier spillet. For å markere dette har Funcom sluppet denne traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3