Spillet som «setter en helt ny standard» kan bli til film

Vil du ha popcorn til «The Last of Us»?

30. november 2013 18:38

(PressFire.no): Et av årets største spilleventyr kan bli film.

I alle fall om vi skal tolke Sonys valg, der de registrerte domenene TheLastofUs-movie.com og TheLastofUs-movie.net. 

Det er sannsynlig et forsøk på å beskytte den enormt populære lisensen, men Sony er heller ikke ukjent med å prøve seg på spillfilmer.

Og det er vel ingen tvil om at «The Last of Us» er en stor lisens med en sterk og gripende historiefortelling, ifølge vår anmelder. I den samme anmeldelsen skrev vi også at «The Last of Us» setter en helt ny standard for spillmediet.

Spillet, som er utviklet av Sony-studioet Naughty Dog, solgte 3,4 millioner eksemplarer i underkant av en måned etter det ble sluppet i juni, noe som gjorde det til den bestselgende nye lisensen i PlayStation 3-historien.

Ellen som Ellie?

Om spillet skulle bli film, er det én skuespiller som virker som et klart valg.

Den 14-årige figuren Ellie fra «The Last of Us» ligner veldig på den nå 26 år gamle «Juno»-skuespilleren Ellen Page - noe som har vært under diskusjon siden den første traileren for spillet ble sluppet.

 Naughty Dog var kjapp med å revisere Ellies likhet til Ellen etter tilbakemeldingene - og gjorde spillkarakteren mer lik sin stemmeskuespiller, Ashley Johnson.

- Jeg burde vel kanskje ta det som et kompliment at de stjal min likhet, men i og med at jeg jobber med et spill som heter «Beyond Two Souls» var det ikke satt pris på, sa Page i en Ask Me Anything-tråd på nettstedet Reddit i sommer.

Spøker for Nathan

Sony er ikke ukjent med å forsøke å skape filmadapsjoner av suksesspill. Selskapet har også tidligere forsøkt å få i gang en film fra en av Naughty Dogs andre store lisenser, nemlig «Uncharted».

Dette filmprosjektet virker imidlertid å være dødt akkurat nå, etter det ble kjent at regissøren Neil Burger hadde hoppet av prosjektet i fjor for å jobbe med annet.

Det ble nylig kjent at denne spill-lisensen kommer til å få en fortsettelse i form av «Uncharted 4» til PlayStation 4, og Naughty Dog lover igjen en sterk fortelling sammen med en grafisk sterk profil som virkelig skal vise hva konsollen går for, hevder de selv. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3