Se den helt unike Steam-håndkontrolleren i aksjon

Skal mestre både strategi og skytespill.

12. oktober 2013 14:07

(PressFire.no): Valve har sluppet en ny video (se øverst) med mer informasjon om og fremvisning av den noe spesielle håndkontrolleren de nå utvikler.

Spaken er fri for analogstikker, og hviler seg heller på styreflater med haptisk tilbakemelding i form av elektromagneter som skal gi en følelse av fysisk respons.

Detaljstyring med styreflater

I videoen spiller Valve-utvikleren Jeff Bellinghausen seg gjennom en liten kavalkade av spill.

Han viser frem detaljstyring i strategikjempen «Civilization V» og hurtige manøvere i skytespillet «Counter Strike: Global Offensive».

Vi får dessuten se hvordan kontrollen kommer til å fungere for muspekertunge konsepter som indiespillet «Papers, Please», som krever at du skal bevege muspekeren kjapt og nøyaktig over skjermen.

«Legacy»-modus

I Valves eget spill «Portal 2», viser Bellinghem fram «legacy»-modusen.

Den skal gjøre det enkelt for brukeren å hoppe inn i spill som originalt er designet tastatur og mus, uten spesialtilpasning for Steam Controller.

På hjemmesiden sin har skaperne allerede skrytt av at kontrolleren fungerer på eldre spillene også. De skal greie å lure disse til å tro at du egentlig sitter med et tastatur i fanget. 

Valve påstår at på grunn av dette skal kontrollen passe hele Steam-biblioteket av spill.

- Noe av det viktigste er at det er mulig å konfigurere de to styreflatene selv, sier Bellinghausen i videoen.

 

Selvbygd konsoll

For et par uker siden ble kontrollen avslørt som en del av et større prosjekt fra Valve: Steam Machines, som lenge har vært ryktet under kallenavnet «SteamBox».

Steam Machines er Valves storstilte forsøk på å ta spill til tv-kroken.

Konsollen, som man kan bygge selv, kommer med et skreddersydd operativsystem og den nye spaken, som fortsatt ikke er helt ferdigutviklet.

De fire firkantene som kan skimtes i midten av Steam Controller kommer til å bli skiftet ut med en innebygd, trykkfølsom skjerm. Denne skal man kunne styre menyene med.

Hele herligheten skal slippes på markedet en gang tidlig neste år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3